Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Kotleba vysvetľoval, ako je to s peniazmi od zamestnancov: Toto je už veľa!

Marián Kotleba
Marián Kotleba (Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA – Predseda Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Marian Kotleba sa dnes na zasadnutí krajských poslancov v Banskej Bystrici musel vyjadriť k medializovaným informáciám, podľa ktorých mu nominanti na akomkoľvek mieste v rámci BBSK musia na účet v banke posielať 20 percent zo svojho platu.

Údajne tak robia ľudia pracujúci na úrade či zamestnanci regionálnej správy ciest. Do programu rokovania to navrhla predsedníčka najsilnejšieho poslaneckého klubu SMER-SD, KDH v zastupiteľstve Ľubica Laššáková. "Poslanci mali prirodzenú potrebu poznať moje stanovisko a bol som rád, pretože keď som si článok prečítal, zostal som prekvapený. Odvádzanie peňazí je jedna vec, ale tam boli ešte vážnejšie veci, že my niekoho vydierame, tak to je sila, že mne stačí ukázať prstom, aby chlapci z vrátnice niekoho zbili, tak to je už za hranicou," reagoval Kotleba, ktorý v tomto smere podnikne právne kroky.

Ako pripomenul, osem rokov robil vyhadzovača v podniku a za ten čas nikoho nezbil, vždy sa to vraj dalo vyriešiť debatou alebo dohodou. "Naopak, to mňa aj s matkou dobili a polícia to doteraz neobjasnila. Mne a mojim priateľom päťkrát podpálili autá a doteraz ani jedna z afér nebola objasnená," zdôraznil Kotleba. Podľa neho účelom článku bola snaha poškodiť jeho meno, "keď sa už Kotlebu nepodarilo namočiť do podozrivých zmlúv a kšeftov". Rovnako snaha vytiahnuť témy, ktorými sa niekto snaží prekryť iné témy v spoločnosti, o ktorých sa hovorí, ako napríklad úvahy o predčasných voľbách.

Ako predseda BBSK ďalej vysvetlil, sú ľudia, čo mu posielajú peniaze, aby ho podporili, napríklad v politickej činnosti. "Ak vám ľudia posielajú peniaze ako dar, tak to robia z vlastného presvedčenia a iniciatívy. Robili to v minulosti a aj teraz, tým všetkým sa chcem za to poďakovať, lebo to považujem za prejav, že mi veria. Sú medzi nimi aj niektorí zamestnanci úradu. Ja s tým nemám problém to priznať. Ale za totálny nezmysel považujem, že by to mal niekto robiť pod hrozbou vyhadzova," objasnil Kotleba.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu