Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Novotný sa vzdal funkcie predsedu výboru: Toto je dôvodom jeho odchodu

Viliam Novotný
Viliam Novotný (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Viliam Novotný dnes končí vo funkcii predsedu parlamentného výboru pre nezlučiteľnosť funkcií. Ako povedal, listom oznámil predsedovi NR SR Petrovi Pellegrinimu, že sa vzdáva funkcie. Dôvodom je, že odchádza z SDKÚ-DS, teda zo strany, ktorá ho do funkcie nominovala. Novotný tak v utorok večer viedol schôdzu výboru posledný raz.

Novotný bol šéfom výboru necelý rok. Do funkcie bol zvolený vlani 17. decembra. Vo funkcii nahradil Miroslava Beblavého, ktorý sa postu vzdal tiež po tom, čo vystúpil z SDKÚ-DS. Podľa povolebných dohôd právo nominovať predsedu výboru pre nezlučiteľnosť funkcií má práve SDKÚ-DS. Novotný bol vtedy podpredsedom tejto strany. Odchod z SDKÚ-DS ohlásil v novembri. V súčasnosti už zakladá novú stranu Šanca spolu s Evou Babitzovou. 

Koncom novembra sa vzdal funkcie predsedu Osobitného kontrolného výboru NR SR na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva Martin Fedor. Dôvod mal rovnaký ako Novotný - odchod z SDKÚ-DS. Fedor 19. novembra vystúpil z SDKÚ-DS aj z jej poslaneckého klubu v NR SR. V parlamente pôsobí ako nezaradený poslanec. Ohlásil svoj vstup do strany Sieť Radoslava Procházku. Parlament zatiaľ nového predsedu výboru nezvolil

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu