Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

SDKÚ opúšťajú ďalší členovia, medzi nimi aj bratislavský krajský šéf Luciak

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Stranu SDKÚ-DS opúšťajú ďalší členovia. Dnes na rokovaní predsedníctva bratislavského regionálneho zväzu oznámil odchod zo strany bratislavský krajský šéf Michal Luciak.

„Neverím, že SDKÚ-DS je pred blížiacimi sa parlamentnými voľbami schopná pod súčasným vedením postaviť sa na nohy a prinášať riešenia pre občanov a poskytovať alternatívu k súčasnej vládnej moci,“ povedal dnes Luciak. Odchod spolu s ním oznámili aj viacerí členovia predsedníctva, medzi nimi napríklad Milan Ježovica, ktorý bol kedysi poradcom Mikuláša Dzurindu a neskôr štátnym tajomníkom na ministerstve zahraničných vecí. V najbližších dňoch by z SDKÚ-DS mali vystúpiť aj ďalší členovia v Bratislavskom kraji.

Z SDKÚ-DS sa chystajú podľa informácií vystúpiť aj ďalší krajskí predsedovia strany. Čoskoro by tak mal urobiť košický predseda a poslanec NR SR Viliam Novotný. Ten svoje rozhodnutie odísť z SDKÚ-DS avizoval už v novembri. Zo strany má odísť aj banskobystrický krajský predseda a primátor Hriňovej Stanislav Horník. Vystúpiť by mal aj nitriansky predseda, ktorý je zároveň primátorom mesta Vráble Tibor Tóth. Už v novembri zo strany vystúpil trenčiansky krajský predseda a poslanec NR SR Martin Fedor. 

Pred rokom v decembri opustila SDKÚ-DS trojica poslancov Lucia Žitňanská, ktorá je dnes v strane Most-Híd, Miroslav Beblavý, ktorý pôsobí v Sieti a Magda Vášáryová. Tento rok pred letom odišli z SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda a Ivan Mikloš.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu