Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Mimoriadna schôdza sa skončila, Smer zamietol jeden plat i jeden mandát

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Vládny Smer-SD dnes zamietol všetkých päť opozičných návrhov, ktoré poslanci prerokovali na mimoriadnej schôdzi. Smer-SD nepodporil novelu, ktorá zavádzala princíp jeden mandát stačí - teda aby poslanci parlamentu nemohli pôsobiť zároveň v pozíciách starostov, primátorov a predsedov vyšších územných celkov.

Strana Roberta Fica zamietla aj návrh, ktorým kresťanskí demokrati presadzovali zavedenie princípu jedného platu. Poslanci za volené funkcie by podľa návrhu mohli poberať iba jeden plat. Smer-SD túto novelu zamietol v parlamente už druhý raz, prvýkrát tak urobil začiatkom roka. Samotný premiér pritom v stredu predstavil podobný návrh zákona o jednom plate pre poslancov národnej rady.

Opozícia neuspela ani s novelou, ktorá mala zakázať poslancom NR SR vykonávať advokátsku prax, neprešiel ani návrh na dvojkolovú voľbu starostov a primátorov. Smer-SD zamietol aj právnu normu, podľa ktorej chodníky pokryté poľadovicou či snehom mali odhrabávať obce, ktorých majetkom sú, a nie vlastníci nehnuteľností, ktoré s chodníkmi len susedia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu