Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

U Kisku končí prvý človek: Hovorca Petrus rezignoval, nezvykol si!

(Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Prezident SR Andrej Kiska už nemá svojho hovorcu. Dnes z vlastnej iniciatívy odišiel z tohto postu Peter Petrus. Stalo sa tak po vzájomnej dohode s hlavou štátu.

"Ďakujem prezidentovi za príležitosť. Získal som nové skúsenosti, avšak novinárčina mi je stále veľmi blízka a chýba mi. Počítal som s tým, že práca hovorcu je do značnej miery zviazaná aj nevyhnutnými úradníckymi postupmi. Až v praxi som však zistil, že by som si na to zrejme úplne nezvykol, a preto považujem uvoľnenie pozície za poctivé riešenie," uviedol v stanovisku Petrus.

Vzájomnú spoluprácu označil za bezproblémovú, preto sa podľa vlastných slov rozlúčili s hlavou štátu s úsmevmi. Dočasne poverený stykom s médiami je riaditeľ Odboru komunikácie Kancelárie prezidenta SR Roman Krpelan.

Pred príchodom do Prezidentského paláca pracoval Petrus 17 rokov ako novinár, naposledy ako reportér TV JOJ. Bol jedným z tých, ktorých Kiska označil ako siedmich statočných, ktorí s ním pôjdu do Prezidentského paláca. Okrem Petrusa ako hovorcu to bolo šesť poradcov - Ján Mazák, Martin Bútora, Tomáš Lehotský, Rado Baťo, Sergej Michalič a Roman Krpelan.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu