Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Most-Híd si bude voliť vedenie, Bugár by nemal mať soka

Béla Bugár
Béla Bugár (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Strana Most-Híd si bude 13. septembra na celorepublikovom ôsmom Sneme voliť nové vedenie. Tomu súčasnému sa totiž končí päťročné funkčné obdobie. TASR to povedal podpredseda László Solymos, ktorý neočakáva výrazné zmeny.

Béla Bugár zatiaľ vyzývateľa nemá. Solymos nepredpokladá, že by sa nejaký objavil, ale vylúčiť nevie nič. "Ktokoľvek sa môže postaviť a prísť s návrhom. Ale neočakávam to," uviedol. Dá sa preto podľa neho predpokladať, že Bugára zvolia opäť. Ten následne navrhne svojich podpredsedov.

Na týchto postoch Solymos tiež neočakáva zásadné zmeny. "Chceme silnú a stabilnú stranu a na to potrebujeme všetkých, ktorých máme. Nemyslím si, že je dôvod na výmeny," povedal Solymos. Bugárovými súčasnými podpredsedami sú Zsolt Simon, László Solymos, Ivan Švejna a Lucia Žitňanská.

Výrazne by sa nemalo zmeniť ani predsedníctvo. Malo by sa rozrásť o podpredsedníčku Luciu Žitňanskú, europoslanca Józsefa Nagya a možno ešte jedného člena. Solymos nechce byť konkrétny.

Mali by sa tiež upraviť stranícke stanovy a delegáti Snemu by mali schváliť programový dokument Vízia 2016. Obsahuje názory a nápady strany, z ktorých má vychádzať program pre parlamentné voľby v roku 2016. Bugárovci pripravujú dokument s cieľom nasmerovať politiku viac na občana.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu