Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Matovičov poslanec Hraško ako hochštapler: Postavil dom, nezaplatil! Nech ma neotravujú, tvrdí

Igor Hraško z poslaneckého klubu Oľano. Zobraziť galériu (5)
Igor Hraško z poslaneckého klubu Oľano. (Zdroj: SITA)

BLATNICA – Poslanec Národnej rady Slovenskej republiky Igor Hraško, ktorý sa zviditeľnil ako veľký zástanca slovenských tradícii, keď skladal sľub oblečený v národnom kroji, je podnikateľovi v oblasti stavebníctva zo stredného Slovenska dlžný tisíce eur už dva roky. Napriek čestnému slovu, že tieto peniaze splatí, doteraz sa tak nestalo, čo mu určite pošramotilo meno nielen medzi inými poskytovateľmi služieb.

Zmluva bola uzatvorená z iniciatívy staviteľa Petra Karasa, ktorého si ešte v roku 2012 najal Igor Hraško. Ten si vybral firmu Maria Fotopulosa, ktorá mu dodala potrebný materiál a následne vystavila faktúru priamo na meno poslanca Hraška. Vzhľadom na Fotopulosom overený Hraškov úver v rovnakej banke, v akej mal účet aj on, nesnažil sa o žiadne ďalšie preverovanie finančných prostriedkov svojho klienta.

Igor Hraško z poslaneckého
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Celková suma v dvoch kamiónoch dovezených platní Styrex, ktoré slúžili na zateplenie a izoláciu jeho drevenice, bola vyčíslená na 13 054 eur, z ktorých poslanec NR SR uhradil v prvom kole päť tisíc, v septembri minulého roka ďalšie štyri tisícky eur. Doteraz je však Hraško dlžný ešte viac ako štyritisíc eur, situáciu už majú v rukách právnici. 

„Koncom minulého roka som bol za ním v Bratislave, normálne v Národnej rade. Dal mi slovo chlapa, že to uhradí,“ sťažuje sa Fotopulos a na margo súčasnej situácie dodáva: „Hraškov právnik má teraz navrhnúť riešenie. Je to už dávno a ťahá sa to.“

Igor Hraško z poslaneckého
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Pritom dokonca na požiadanie staviteľa Karasa a Hraška mala byť splatnosť faktúry pôvodne mesiac, aj keď štandardne je táto doba dlhšia. Hraško sa bráni, že on dal všetky finančné prostriedky Karasovi, no ten ich už nemá. Zúfalý muž, ktorého firma je podľa Fotopulosa dlžná kadekomu a podľa registra živnostníkov má pozastavenú činnosť, dokonca neskôr žiadal prepísanie hlavičky faktúry na jeho spoločnosť. Hraško by tak už na listinách vôbec nefiguroval.

Fotopulos túto skutočnosť tlmočil aj v poslaneckom klube Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti, ktorý oficiálne vyhlasuje, že nie je možné, aby štát alebo akýkoľvek vládny subjekt nezaplatil súkromnému podnikateľovi svoje výdavky. Reakcia bola strohá: „Je to neprípustné pre člena Oľano.“

Faktúra Igora Hraška, ktorú
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: topky)

Samotný Hraško reagoval emotívne: "Tak to nie som dlžníkom ja, ale Karas, to jemu som dal peniaze. Oni sa podľa mňa spolu s Fotopulosom dohodli a chceli si krátiť dane, najprv bola totiž dohodnutá iná cena a to som zaplatil. Nezaťahujte ma do tohto problému, ja nemôžem za to, že im tento pochybný kšeft nevyšiel."

Tvrdí, že pri stavbe ho iný podnikateľ okradol o ďalších 25-tisíc eur, čo už vyšetruje aj polícia. Keď sme sa opýtali, či podal podnet na políciu aj na Karasa, reagoval nahnevame: "Prečo by som mal? Ja s tým nemám nič spoločné. Ja už nie som nič dlžný. Nech ma ten pán už neotravuje."

Igor Hraško z poslaneckého
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu