Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Hraško po krk v problémoch: Matovič si ho predvolá, bráni sa klamstvami

Igor Matovič si pozve Igora Hraška na koberček. Zobraziť galériu (5)
Igor Matovič si pozve Igora Hraška na koberček. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Poslanec Národnej rady SR Igor Hraško, člen strany Obyčajný ľudia a nezávislé osobnosti, čelí viacerým problémom. Nedávno vysvitlo, že podnikateľovi zo stredného Slovenska, Mariovi Fotopulosovi, dlží tisíce eur. Svoj dlh však odmieta napriek tomu, že na faktúre ešte z roku 2012 je uvedené jeho meno. Výpisy z účtu pána Fotopulosa potvrdili, že poslanec doteraz splatil iba časť podlžnosti. Jeho nemorálne správanie bude prešetrovať aj predseda Oľano Igor Matovič.

Zmluva medzi Hraškom a Fotopulosom bola uzatvorená z iniciatívy staviteľa Petra Karasa. Firma Maria Fotopulosa dodala potrebný materiál a následne vystavila faktúru priamo na meno poslanca Hraška, z ktorej však uhradil iba deväťtisíc eur, viac ako štyritisíc by mal ešte zaplatiť.

To ale nie je ochotný urobiť, na obvinenia reagoval pomerne agresívne: "Tak to nie som dlžníkom ja, ale Karas, to jemu som dal peniaze. Oni sa podľa mňa spolu s Fotopulosom dohodli a chceli si krátiť dane, najprv bola totiž dohodnutá iná cena a to som zaplatil. Nezaťahujte ma do tohto problému, ja nemôžem za to, že im tento pochybný kšeft nevyšiel." Na záver telefonátu ešte dodal: "Nech ma ten pán už neotravuje." Dnes na sociálnej sieti reagoval opäť.

Reakcia Igora Hraška na
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook)

Zúfalý pán Fotopulos túto skutočnosť tlmočil aj v poslaneckom klube Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti, ktorý oficiálne vyhlasuje, že nie je možné, aby štát alebo akýkoľvek vládny subjekt nezaplatil súkromnému podnikateľovi svoje výdavky. Predseda strany Igor Matovič nám do telefónu potvrdil, že situáciou sa bude zaoberať osobne: "Určite, že si ho zavolám. Fakty nie sú jednoznačné," povedal s tým, že ide o závažné obvinenie.

Samotný podnikateľ Fotopulos je prístupom Hraška rozčarovaný, veď vlani v septembri bol za ním v Národnej rade SR, kde mu poslanec dal "slovo chlapa", že peniaze uhradí: "Hraško pochádza z toho istého regiónu ako realizátor stavby, objednanej pánom poslancom, pán Karas. Pokiaľ viem, páni si tykajú, sú teda dobrí známi. Osočovať mňa, že som chcel krátiť dane s človekom, s ktorým som sa stretol dvakrát v živote, považujem ja aj moji právnici za nehorázne ohováranie a poškodzovanie dobrého mena."

Faktúra Igora Hraška, ktorú
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: topky)

Proti nepríjemným obvineniam Fotopulos rázne protestuje: "Okrem toho si vôbec neviem predstaviť, akým spôsobom by som také niečo mohol robiť, keďže faktúra bola riadne vystavená a podotýkam, aj zaevidovaná na bankovom úvere poslanca Hraška."

Aj oklamaného Fotopulosa bude zaujímať, ako sa k problému postaví vedenie strany Oľano: "Namiesto dodržania slova som sa stal ešte terčom osočovania a ohovárania. Nemyslím si teda, že pán Hraško je človekom, ktorý by mohol svojím straníckym kolegom robiť dobré meno a čestnosťou a pravdovravnosťou získavať voličské hlasy vo voľbách." Zarážajúci je aj fakt, prečo Hraško dlh nevyplatí. Z poslaneckého platu by si to pokojne mohol dovoliť.

Hraško po krk v
Zobraziť galériu (5)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu