Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Plénum ÚS rozhodlo, o Čentéšových sťažnostiach budú rozhodovať dva senáty

Jozef Čentéš
Jozef Čentéš (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Plénum Ústavného súdu (ÚS) SR na svojom neverejnom zasadnutí v stredu 9. júla prerokovalo ďalší postup vo veciach ústavných sťažností Jozefa Čentéša týkajúcich sa jeho nevymenovania za generálneho prokurátora. Ako informovala Martina Demčáková z Tlačového a informačného odboru ÚS SR, plénum prijalo uznesenie, ktorým berie na vedomie list prezidenta Slovenskej republiky Andreja Kisku zo dňa 2. júla.

Spresnila, že v predmetnom liste prezident uviedol, že zložením sľubu pred Národnou radou SR do rúk predsedníčky ÚS sa ujal funkcie prezidenta SR a "stal sa aj osobou, ktorá reprezentuje účastníka" v konaniach o sťažnostiach Jozefa Čentéša.

Ako účastník týchto konaní prezident Andrej Kiska vyhlásil, že nemá "žiadne námietky zaujatosti voči sudcom Ústavného súdu Slovenskej republiky a ani sa nestotožňuje s námietkami zaujatosti vznesenými bývalým prezidentom SR Ivanom Gašparovičom".

Prezident Andrej Kiska zároveň navrhol, aby "Ústavný súd Slovenskej republiky v oboch konaniach bez zbytočného odkladu konal a rozhodol". Plénum ÚS tiež konštatovalo, že v zmysle platného rozvrhu práce budú o Čentéšových sťažnostiach teraz rozhodovať senáty sudcov Lajosa Mészarosa a Ladislava Orosza.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu