Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Podľa Sulíka by Slovensko malo zrušiť päť štátnych sviatkov

Richard Sulík
Richard Sulík (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Slovensko by malo podľa predsedu SaS Richarda Sulíka zrušiť päť štátnych sviatkov. Ako povedal, zrušenie by sa nemalo týkať len cirkevných sviatkov, ale aj iných.

„SR je krajina s druhým najväčším počtom sviatkov v Európe. Nemôže rásť životná úroveň, keď stále sviatkujeme,“ vyhlásil.

Sulík by zrušil ako štátny sviatok napríklad aj dnešný Sviatok sv. Cyrila a sv. Metoda, ale aj Deň Ústavy, ktorý slávime 1. septembra. „Je mi jedno, ktorý sviatok by sa zrušil, ale mali by sme s tým niečo robiť,“ povedal s tým, že Slovensko malo pred 20 rokmi takmer najmenej sviatkov v Európe. 

Na Slovensku nepracujeme 15 pracovných dní v roku, ktoré slávime buď ako štátny sviatok alebo deň pracovného pokoja. V januári je to Deň vzniku Slovenskej republiky - štátny sviatok a Zjavenie Pána (Traja králi) - deň pracovného pokoja. V apríli sú to dva dni pracovného pokoja - Veľký piatok a Veľkonočný pondelok, v máji Sviatok práce a Deň víťazstva nad fašizmom, v júli Sviatok sv.Cyrila a Metoda - štátny sviatok. 

V auguste nepracujeme na štátny sviatok Výročie SNP, v septembri máme štátny sviatok Deň Ústavy SR a deň pracovného pokoja na Sedembolestnú pannu Máriu. V novembri máme deň pracovného pokoja na Sviatok všetkých svätých a štátnym sviatkom je Deň boja za slobodu a demokraciu. V decembri máme tri dni pracovného pokoja - Štedrý deň, Prvý sviatok vianočný a Druhý sviatok vianočný.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu