Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Ministerstvo obrany na Pohode pripravilo výstavu k 70. výročiu SNP

Takto sa pripomínalo 69. výročie SNP
Takto sa pripomínalo 69. výročie SNP (Zdroj: SITA)

TRENČÍN - Ministerstvo obrany SR sa už tradične zúčastňuje na najväčšom hudobnom festivale na Slovensku Pohoda, ktorý sa od štvrtku koná na letisku v Trenčíne.

Pre návštevníkov festivalu Pohoda je v stane ministerstva obrany pripravená výstava s názvom "Vojaci v Slovenskom národnom povstaní 1944", ktorá je venovaná 70. Výročiu vypuknutia Slovenského národného povstania. Výstavu pripravil Vojenský historický ústav. Je doplnená replikami dobových fotografií a krátkymi textami o Povstaní na piatich informačných tabuliach, ktoré poskytlo Múzeum SNP v Banskej Bystrici.

Pod názvom "SNP na vlastnej koži" bude téma Slovenského národného povstania podporená zaujímavou diskusiou s jeho priamym účastníkom, 91-ročným generálporučíkom Jánom Husákom a generálnym riaditeľom Múzea SNP v Banskej Bystrici Stanislavom Mičevom. Atmosféru povstania, zaujímavé fotografie, ale najmä osobné zážitky generála Husáka budú môcť návštevníci festivalu vidieť v sobotu 12. júla o 10.00 h na Visegrad stagi.

Ministerstvo obrany bude počas festivalu robiť anketu na tému Slovenského národného povstania, ktorej výsledky budú publikované a augustovom čísle časopisu Obrana. Hudobný festival Bažant Pohoda potrvá na trenčianskom letisku do nedele.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu