Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Radoslav Procházka odhalil svoje plány: Voliči, vyberte si medzi Smerom a Sieťou!

Radoslav Procházka Zobraziť galériu (6)
Radoslav Procházka (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Novovzniknutá politická strana Sieť má byť silným súperom vládnej strany Smer-SD. V dnešnej diskusnej relácii televízie TA3 V Politike to povedal líder strany Sieť a bývalý poslanec Národnej rady SR Radoslav Procházka.

Politik chce, aby mali voliči vo voľbách v roku 2016 na výber, či vládu zostaví Smer-SD, alebo Sieť. "Súčasný kabinet bude potrebovať viac než len pestrofarebné puzzle na tej druhej strane. Bude potrebovať pevného, súdržného a silného súpera, ktorý bude mať schopnosť a ochotu urobiť tu poriadok. My si takéto poverenie budeme od ľudí pýtať," uviedol Procházka. Spoločnú vládu s Robertom Ficom si nevie predstaviť, ale podotkol, že je to otázka aj pre ustanovujúci snem strany Sieť. Ten sa má konať začiatkom septembra. On sám sa však do role lídra strany nenominuje. "Členská základňa rozhodne, koho chce, aby stranu Sieť viedol," podotkol.

Programovým ťažiskom strany má byť podľa jej lídra manifest Alfa a program by mal predstavovať rovnováhu medzi solidaritou a subsidiaritou. "Ciele strany reflektujú naše presvedčenie, že štát má stáť na dvoch nohách. Mali by sa znížiť zbytočné odvody, zaťaženie a šikana ľudí. Štát by mal fungovať tak, aby mali občania z toho prospech," spresnil Procházka.

Financovať stranu chce dvoma spôsobmi, a to členskými príspevkami a úvermi. Už minulý týždeň podľa Procházku vyzvala strana listom 15 bánk na rokovanie o poskytnutí úveru. Informácie o údajnej snahe získať od Igora Matoviča (OĽaNO) inzerciu k prezidentskej kampani bez bločku označil za vymyslené. Zároveň odmietol, aby ho sponzorsky spájali s finančnou skupinou Penta. "Od začiatku sme pod drobnohľadom. My sme však robili veci, ktoré boli nad rámec zákonných povinností. Nechali sme, aby naše dokumenty preveril aj nezávislý audítor," dodal Procházka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu