Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Sieť stále nemá kandidáta na bratislavského primátora

Radoslav Procházka
Radoslav Procházka (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Strana Sieť stále nemá kandidáta na primátora Bratislavy. Jej šéf Radoslav Procházka pritom 27. mája avizoval, že ho predstaví do týždňa. Nevylučuje, že Sieť možno vlastného kandidáta nepostaví, ale podporí nominanta partnerských strán.

Procházka povedal, že zatiaľ nič nie je jasne dohodnuté. "V priebehu týždňa to budeme vedieť," poznamenal. O postupe v novembrových komunálnych voľbách by mali predstavitelia Siete rokovať dnes v Bratislave.

Procházkovci rokujú napríklad aj s Mostom-Híd. Bugárovci by si vedeli predstaviť spoluprácu so Sieťou aj inde ako v Bratislave. Procházka zopakoval, že Sieť "má ambíciu viesť spoločnú kandidačnú listinu pravého stredu v Bratislave, ale nielen tam".

Šéf Siete koncom mája tiež vyhlásil, že kandidátom jeho strany nebude Milan Kňažko. Povedal tiež, že každý z primátorských a starostovských kandidátov Siete bude musieť zložiť richtársku prísahu. V nej majú byť záväzky súvisiace so starostlivosťou o mestské financie, kvalitu úradu a života obyvateľov mesta či obce.

Tiež tam budú tri záväzky špecifické pre dané mestá a obce. "To bude základný programový dokument kandidátov," poznamenal ešte v máji Procházka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu