Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO Útoku na politikov: Bombový poplach v parlamente a výhražný list na Úrade vlády!

Situáciu kontrolovali policajti Zobraziť galériu (3)
Situáciu kontrolovali policajti (Zdroj: FB)

BRATISLAVA - Budovu parlamentu napokon neevakujú, údajná nahlásená bomba narobila medzi politikmi aj zamestnancami rozruch. Pracovníci ochrany čakali na pokyn polície, či treba objekt vyľudniť, to sa však napokon nestalo.

Výbor pre obranu a bezpečnosť normálne rokuje, hovorí na ňom minister obrany Martin Glváč a šéf armády Milan Maxim. Opoziční poslanci Ľubomír Galko (nezaradený, SaS) a Daniel Lipšic (nezaradený, NOVA) sa naň dostali pre rozruch okolo hlásenia neskôr, lebo cez vchod nepúšťali ľudí.

Predseda výboru Jaroslav Paška (Smer-SD) poznamenal, že v parlamente sú bezpečnostné postupy, to, že sa nedostali na výbor načas, si môžu nechať prešetriť.

Výbor pre kultúru a média prerušil rokovanie na 30 minút, aby jeho predseda Dušan Jarjabek (Smer-SD) mohol preveriť, čo sa deje.

Policajti okolie uzavreli
Zobraziť galériu (3)
Policajti okolie uzavreli  (Zdroj: FB)

Úrad vlády SR dostal zásielku s výhražným listom

Na Úrad vlády SR dnes ráno prišla podozrivá listová zásielka, ktorá obsahovala výhražný list. Ten polícia zaistila. Dnes o tom informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Fotka, ktorú na Facebook zavesil poslanec Viskupič z OĽaNO
Zobraziť galériu (3)
Fotka, ktorú na Facebook zavesil poslanec Viskupič z OĽaNO  (Zdroj: FB)

"Vzhľadom na obsah listu sú zo strany polície vykonávané v budove NR SR a okolí všetky potrebné úkony, ktorých cieľom je obsah listu vyvrátiť," dodala Kurucová s tým, že po autorovi listu polícia pátra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu