Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Kaník o kandidatúre do vedenia strany zatiaľ nehovorí

Ľudovít Kaník
Ľudovít Kaník (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Poslanec Národnej rady SR Ľudovít Kaník, ktorý ostal jediným členom strany v parlamente bez účasti vo vedení politického subjektu, zatiaľ o svojej kandidatúre na najvyššie stranícke pozície nehovorí. Ako dnes povedal, o konaní mimoriadneho júnového Kongresu SDKÚ-DS, na ktorom vedenie požiada o dôveru, sa dozvedel až dnes.

"Neviem, ako prebiehala diskusia, nepoznám ani motívy, ktoré viedli k takému rýchlemu zvolaniu Kongresu. Najskôr sa pozhováram s kolegami a získam obraz o celej situácii, potom sa budem vedieť podrobnejšie vyjadriť," avizoval Kaník s tým, že o kandidatúre do vedenia SDKÚ-DS zatiaľ vôbec nepremýšľal.

Z členov SDKÚ-DS sedia okrem Kaníka v parlamente ako poslanci už len predseda Pavol Frešo a štyria podpredsedovia Ivan Štefanec, Jozef Mikuš, Martin Fedor a Viliam Novotný. Mikuláš Dzurinda a Ivan Mikloš oznámili svoj odchod zo strany v stredu (4.6.).

Na termíne (28.6.) mimoriadneho Kongresu SDKÚ-DS sa dohodli lídri vo štvrtok (5.6.) na straníckom Prezídiu. Predmetom Kongresu budú personálne otázky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu