Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Gašparovičovi veľa času neostáva: O vystúpenie v Národnej rade zatiaľ nepožiadal

Ivan Gašparovič
Ivan Gašparovič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Prezident SR Ivan Gašparovič ešte pred koncom funkčného obdobia plánuje predniesť v Národnej rade SR správu o stave republiky. O termín, kedy s ňou vystúpi, však ešte predsedu parlamentu Pavla Pašku nepožiadal. Ako uviedol prezidentov hovorca Marek Trubač, zatiaľ mu to neumožnil jeho nabitý pracovný program.

Veľa času však súčasnej hlave štátu neostáva, lebo jej druhé, a teda posledné funkčné obdobie, sa končí 15. júna, kedy bude skladať prezidentský sľub jej nástupca Andrej Kiska.
      
Správa sa podľa Trubača pripravuje, či ju ale Gašparovič stihne odprezentovať na májovej schôdzi, je otázne. Poslanci majú na budúci týždeň pauzu, keďže v sobotu 24. mája sú voľby do Európskeho parlamentu. Do parlamentných lavíc znovu zasadnú v utorok 27. mája.
      
Gašparovič bude 20. až 21. mája na oficiálnej rozlúčkovej návšteve v Poľsku, 22. a 23. mája sa chystá na pracovný výjazd na východné Slovensko. Ďalšiu rozlúčkovú návštevu má naplánovanú na 27. až 28. mája v Českej republike.
      
Začiatkom júna sa zúčastní na samite prezidentov Vyšehradskej štvorky a Nemecka vo Varšave a jeho posledná pracovná návšteva bude vo Francúzsku pri príležitosti osláv 70. výročia vylodenia spojencov v Normandii.
      
Hlava štátu naposledy využila svoje ústavné právo a požiadala predsedu Národnej rady SR Pavla Pašku o vystúpenie pred poslancami vo februári 2009. Svoj názor na stav v spoločnosti chcel Gašparovič prezentovať aj za predchádzajúceho kabinetu Ivety Radičovej, jeho plány však prerušil pád vlády a predčasné voľby.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu