Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Sulík: Zatiaľ platí, že som predsedom SaS naposledy

Richard Sulík
Richard Sulík (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Líder SaS Richard Sulík zatiaľ trvá na svojom skoršom výroku, že na čele liberálov stojí posledné funkčné obdobie. Ako povedal pre TASR, v roku 2017, keď mu vyprší druhé funkčné obdobie, bude viesť SaS osem rokov a nechce, aby stranu postihol osud napríklad ĽS-HZDS.

"Takúto obmenu potrebujeme. Nehovorím, že to takto bude na sto percent, ale zatiaľ to tak vnímam," deklaroval. Na margo svojho nástupcu uviedol, že v strane je niekoľko schopných ľudí. "Teraz ten kolektív funguje naozaj dobre, sme dobrá partia. Viacero ľudí vie o všetkom, čo sa v SaS deje. Je tam niekoľko ľudí, ktorí by okamžite vedeli byť nástupcami," povedal.

Sulík pred rokom, v čase, keď kandidoval na post lídra SaS, vyhlásil, že kandiduje naposledy a nebude sa ani uchádzať o funkciu europoslanca. Druhú časť napokon nesplnil.

"Bolo to v čase, keď ešte u nás boli odídenci a Jozef Kollár sa vtedy viackrát vyjadril, že aj keď sa nestane predsedom, ostane v SaS. Ja som vedel, že má eminentný záujem kandidovať do europarlamentu a považoval som za nesprávne, aby dvaja ľudia zo SaS, ktorí sa venujú ekonomike a verejným financiám, kandidovali do europarlamentu. Plánoval som tiež prenechať mu post lídra kandidátky. Keďže mesiac po tom všetci odišli, situácia sa zmenila," vysvetlil zmenu postoja.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu