Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Gašparovičovi sa uráčilo odpovedať na Kiskov list: Toto mu odkázal!

Ivan Gašparovič
Ivan Gašparovič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Úradujúci prezident Ivan Gašparovič vo svojej reakcii na žiadosť Andreja Kisku o stretnutie uviedol, že nevidí "nutnosť osobne meritórne posudzovať politické otázky", o ktorých A. Kiska priebežne informuje prostredníctvom médií. Gašparovič zároveň dodal, že je ochotný stretnúť sa na neformálnej úrovni ešte pred Kiskovou inauguráciou, ktorá sa uskutoční 15. júna. Vyplýva to z listu Ivana Gašparoviča, ktorého znenie dnes médiám poskytol Andrej Kiska.

"V kampani som sľúbil, že by som chcel poľudštiť politiku, a považoval som za prirodzené, normálne a správne, aby sa stretli zvolený prezident a úradujúci prezident a osobne sa porozprávali o tejto práci," uviedol Kiska. "Rozhodnutie pána prezidenta Gašparoviča však beriem na vedomie a nebudem ho pre médiá nijako komentovať," dodal.

Andrej Kiska sa na Ivana Gašparoviča obrátil listom so žiadosťou o stretnutie 7. apríla. "Odpovedali sme na jeho list, obsah však nechceme komunikovať cez médiá," potvrdil dnes prezidentov hovorca Marek Trubač s tým, že je to komunikácia medzi úradujúcim a novozvoleným prezidentom, ktorú Gašparovičova kancelária zverejňovať nebude. "Či obsah listu zverejní pán Kiska, to je na ňom," uzavrel Trubač.

Kiska dnes zverejnil plné znenie oboch listov, tak svojho, adresovaného Gašparovičovi, ako aj odpoveď. 

„Vážený pán prezident, dovoľujem si Vás úctivo požiadať o osobné stretnutie za účelom prejednania krokov v súvislosti s prevzatím úradu po inaugurácii 15. júna tohto roku.

Verím, že stretnutie pripraví základ pre plynulý prechod pokračovania Vašej práce v oblastiach štátnych záujmov Slovenskej republiky a jej občanov," uviedol vo svojom liste Kiska.

„Vážený pán zvolený prezident, dostal som Vašu žiadosť o osobné stretnutie, na ktorom chcete prerokovať kroky v súvislosti s prevzatím úradu prezidenta Slovenskej republiky po inaugurácii 15. júna t.r.

Chcem Vás ubezpečiť, že Kancelária prezidenta Slovenskej republiky urobí všetko potrebné, aby ste po inaugurácii v polovici júna prevzali úrad, ktorý bude plynulo a kontinuálne plniť svoje povinnosti vyplývajúce z Ústavy Slovenskej republiky a zákona NR SR č.16/1993 o Kancelárii prezidenta SR.

V tejto fáze Vašej prípravy nevidím nutnosť osobne meritórne posudzovať politické otázky, o ktorých priebežne informujete prostredníctvom médií. Zároveň však nevylučujem pred inauguráciou naše neformálne stretnutie a už teraz vyjadrujem pripravenosť kedykoľvek v budúcnosti stretávať sa s Vami ku konzultáciám o akýchkoľvek dôležitých témach pre Slovensko a jeho občanov," odpísal Ivan Gašparovič.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu