Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Pollák: KDH za 24 rokov nenavrhlo žiadne riešenie rómskej problematiky

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KEŽMAROK – Splnomocnenec vlády pre rómske komunity Peter Pollák odmieta vyjadrenia predstaviteľov KDH o neriešení rómskej problematiky.

„Je trápne počuť od strany, ktorá je od roku 1990 v parlamente a ktorá mala desať rokov člena vo vláde, o tom, že dva roky sú premrhané v rómskej problematike. V oblasti rómskej problematiky je premrhaných 24 rokov,“ reagoval dnes v Kežmarku splnomocnenec vlády pre rómske komunity Peter Pollák na vyjadrenia predstaviteľov KDH k riešeniu rómskej problematiky.

Táto strana podľa Polláka nepriniesla ani jeden návrh do parlamentu za 24 rokov, rovnako tak KDH podľa neho neprinieslo do vlády ani jeden návrh na riešenie rómskej problematiky. „Je trápne to počuť od KDH, ktoré v tejto téme absolútne nič nespravilo,“ dodal Pollák.

Peter Pollák tiež nesúhlasí s vyjadreniami predstaviteľov KDH o prehlbovaní napätia v spolužití medzi majoritou a Rómami, čo majú dokazovať mnohé medializované kauzy fyzického napadnutia, násilia a nespokojnosť občanov. „Som prekvapený, že KDH nečíta a nepozoruje veci, ktoré sa urobili,“ povedal Pollák.

Predstaviteľom KDH odporúča prečítať si projekt rómskych hliadok, ktorý sa spustil minulý rok a ktoré sa zavádzajú do praxe v tomto roku aj z eurofondov. „Približne 200 až 300 takýchto ľudí bude pracovať v obciach a mestách, ktorí budú dozerať na bezpečnosť v rómskych komunitách, aby sa nestali situácie ako v Huncovciach alebo Sačurove,“ dodal

Dôkazom nekoordinovaného a chaotického postupu súčasnej vlády a splnomocnenca má byť podľa KDH napríklad aj nedodržiavanie prijatej stratégie s úlohami, časovými plánmi, financiami a zodpovednosťou konkrétnych inštitúcií. Podľa predstaviteľov KDH riešenie rómskej problematiky si vyžaduje viac systematické ako marketingové riešenia. Peter Pollák na toto vyjadrenie nevedel zareagovať, keďže nevie, o akých marketingových aktivitách hovorí vedenie KDH.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu