Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Policajti a hasiči dostanú nové oblečenie za 3,5 milióna eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ministerstvo vnútra objednalo pre policajtov a hasičov oblečenie za približne 3,5 milióna eur. Rezort vnútra na konci januára uzavrel dve kúpne zmluvy na dodávku tričiek, košieľ a pracovných uniforiem, dokumenty zverejnili v Centrálnom registri zmlúv.

"Objednané boli na základe požiadaviek útvarov v celej republike," uviedla Alena Koišová z tlačového odboru ministerstva. Rámcové dohody s firmami podpísali ešte v roku 2013.

Vnútro pre svoje zložky objednalo napríklad 30-tisíc letných pracovných nohavíc, jedny vyjdú na 25,69 eur bez DPH. Ďalej kupujú aj bundy a kombinézy. Spolu za tovar zaplatia bratislavskej firme Rempo 2,58 milióna eur. Oblečenie chcú mať v ústrednom sklade do konca augusta. 

Rezortné zložky dostanú tento rok aj nové tričká a polokošele. Štát za ne zaplatí približne 972-tisíc eur. Objednávka obsahuje 15-tisíc čiernych tričiek.

Polokošele chcú v troch farbách - čierne, biele a zelené. Zo zelených objednali 45-tisíc kusov, jedna polokošeľa stojí 12,94 eura bez DPH. Firma Fintex zo Spišskej Novej Vsi má tento textil dodať rezortu do júna.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu