Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

SDKÚ Nová generácia zbiera pre protestujúcich Ukrajincov teplé oblečenie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Teplé oblečenie pre protestujúcich Ukrajincov zbiera mládežnícke združenie SDKÚ-DS Nová generácia. Ako uviedol jej predseda Tomáš Smutný, počas dnešného dňa prinášali ľudia od 10. hodiny v rámci tejto charitatívnej akcie veci priamo na Rybné námestie v Bratislave.

Išlo hlavne o svetre či termobielizeň. Jeden z okoloidúcich si priamo na mieste vyzliekol svoj pulóver, ktorý mal pod zimnou bundou. Tí, ktorí majú chuť takýmto spôsobom podporiť Ukrajincov, ktorí dva a pol mesiaca vo veľkých mrazoch protestujú v uliciach, tak môžu urobiť ešte niekoľko dní. Ako priblížil Smutný, môžu sa ozvať priamo cez stránku Novej generácie a priniesť oblečenie do ich centrály na Šancovej ulici v Bratislave.

Všetko vyzbierané šatstvo potom spolu s podpredsedom SDKÚ-DS Ivanom Štefancom odvezú na budúci týždeň priamo na Ukrajinu. V Užhorode by si ho mal prevziať niektorí z opozičných poslancov ukrajinského parlamentu.

Štefanec dnes prispel svojím zimným kabátom a šálom vo farbách slovenskej trikolóry. "Je potrebné jasne povedať svoj postoj v čase, ktorý nie je pre Ukrajinu ľahký, pretože pre Slovensko je dnes Ukrajina prioritou. Ide o jej budúcnosť, ktorá sa bude týkať tiež Slovenska. Podľa toho, či bude Ukrajina v EÚ, alebo nie, sa bude rozvíjať aj východné Slovensko. Ide nám o to, aby bol pokoj a stabilita v našom susedstve. Záleží nám na tom, aby tam platili pravidlá, boli dodržiavané ľudské práva a aby sa rozvíjala demokracia," priblížil.

Rovnako jeho parlamentný kolega a podpredseda strany Viliam Novotný svojou účasťou na zbierke vyjadril solidaritu s protestujúcimi Ukrajincami. "Okrem politických nástrojov, treba ukázať aj ľudskú spolupatričnosť," poznamenal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu