Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Na obrazovke sa najviac pretŕča Fico, z opozície Frešo

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - V období od nástupu druhej vlády Roberta Fica v apríli 2012 do konca roka 2013 bol premiér najčastejším hosťom štyroch politických diskusií (O 5 minút 12, V politike, Sobotné dialógy, Na telo). Premiér ich navštívil spolu 43-krát, bez oponenta diskutoval 19-krát. Vyplýva to z kvantitatívnej analýzy, ktorú vypracovala spoločnosť NEWTON Media.

Na druhom mieste skončil minister financií Peter Kažimír (Smer-SD), ktorý bol hosťom diskusií 34-krát, tretí skončil ďalší minister Ficovej vlády Robert Kaliňák (Smer-SD). Ten bol v diskusiách 27-krát. Najlepšie z opozície skončil na štvrtom mieste predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo, ktorý bol účastníkom diskusií 26-krát. 

Bez oponenta diskutoval predseda vlády 19-krát, z toho najviac v Sobotných dialógoch (15-krát), v relácii V politike trikrát a jedenkrát diskutoval iba s moderátorom v relácii O 5 minút 12. „Politické diskusie s premiérom vyzerajú stereotypne. Predsedovia dvoch opozičných strán Igor Matovič (OĽaNO) a Richard Sulík (SaS) v diskusii s premiérom neboli.Zo strany médií aj divákov by to boli veľmi zaujímavé duely. Nevedno, prečo ich médiá neponúkajú a preferujú jedného z dvojice Bugár, Figeľ,“ povedal mediálny analytik NEWTON Media Martin Gonda. S Ficom diskutuje najviac Béla Bugár a Ján Figeľ (každý z nich deväťkrát, v jednom prípade sedeli s premiérom obidvaja). Duel s Robertom Ficom ešte mali Pavol Frešo (päťkrát) a Pavol Hrušovský (jedenkrát), ale aj eurokomisár Maroš Šefčovič 

Počas vlády Ivety Radičovej najviac diskutoval tiež Robert Fico (57-krát). Vtedajšia premiérka skončila na druhom mieste (26-krát), z tohto počtu diskutovala bez oponenta 22-krát. 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu