Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Bugár reagoval na kritiku SaS: Keby Sulík vedel, čo je partnerstvo, ešte stále je premiérkou Radičová

Béla Bugár
Béla Bugár (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ak by predseda SaS Richard Sulík vedel, čo je partnerstvo, ešte stále vládne kabinet premiérky Ivety Radičovej. Na margo dnešných kritických vyjadrení lídra liberálov v diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 to vyhlásil predseda Mosta-Híd Béla Bugár.

Sulík v televíznej diskusii obvinil dve z troch strán Ľudovej platformy, KDH a Most-Híd, že spolupracujú so Smerom-SD a po voľbách s ním pravdepodobne chcú ísť do vlády.
      
Bugár reaguje, že práve Sulík, ktorý sa spolupodieľal na páde Radičovej vlády, by sa podobných vyjadrení mohol zdržať. "Ja sa brániť pred Sulíkom nemienim, spovedám sa svojim voličom," vyhlásil Bugár. Zároveň dodal, že spolupráca Mosta-Híd a Smeru-SD pri voľbách predsedu košického VÚC vyplynula z logiky udalostí a neschopnosti reprezentantov pravice v Košiciach dohodnúť sa na spoločnom kandidátovi.
      
"Ľudová platforma je podľa môjho názoru jedinou reálnou alternatívou voči Robertovi Ficovi. Jedine tieto tri pravicové strany sa napríklad dokázali dohodnúť na spoločnom prezidentskom kandidátovi," povedal podpredseda KDH Pavol Abrhan. "Richard Sulík, poslanci SaS a Robert Fico s poslancami Smeru-SD ukončili hlasovaním v parlamente vládu Ivety Radičovej. Týmito vyhláseniami sa chce zbaviť zodpovednosti za toto konanie a hľadá vinníka všade inde okrem seba," dodal Abrhan.
      
Predseda SaS v relácii RTVS O 5 minút 12 poukázal na to, že niektoré opozičné strany v regionálnych voľbách spolupracovali so Smerom-SD. "My sa snažíme zjednocovať so stranami, ktoré v skutočnosti nie sú opozičné. Vaši parťáci v Ľudovej platforme hrajú falošne. Pokiaľ nepochováte Ľudovú platformu, lebo je všetkým na smiech, tak to tak aj ostane," odkázal Sulík predsedovi SDKÚ-DS Pavlovi Frešovi. "Ak chcete niekoho vylúčiť z opozície, tak s kým chcete vládnuť po ďalších voľbách? My určite chceme vládnuť s KDH a Mostom-Híd, prípadne aj s ďalšími pravicovými stranami," reagoval Frešo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu