Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Poslanci už môžu oddychovať: Poslednú schôdzu ukončili Tichou nocou

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Zaspievaním Tichej noci a hrou na gitare poslanci Národnej rady (NR) SR ukončili 27. parlamentnú schôdzu. Na konci dnešného rokovacieho dňa v pléne vydržalo sedieť už iba necelých 20 poslancov opozície.

Členovia vládnej strany Smer-SD odišli už po hlasovaní o 17. hodine. Následne sa viac ako hodinu opozícia venovala návrhu nezaradeného poslanca Alojza Hlinu.

Ten navrhuje do Občianskeho zákonníka zaviesť pojem úžera. Jeho snahou je, aby bola neplatná tá zmluva, pri ktorej uzatváraní niekto zneužije tieseň, neskúsenosť, rozumovú slabosť alebo rozrušenie druhej strany a dá sebe alebo inému sľúbiť alebo poskytnúť plnenie, ktorého majetková hodnota je k hodnote vzájomného plnenia v hrubom nepomere. Tento návrh však na záver schôdze stiahol a poslanci sa mu budú preto venovať opäť na januárovej schôdzi.

Plénum sa vráti aj k ďalším zákonom, ktoré poslanci presunuli na prvú novoročnú schôdzu. Medzi tieto právne normy patrí napríklad zákon o lesoch, diskutovať budú aj o zameraní zahraničnej a európskej politiky Slovenskej republiky na rok 2014.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu