Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Kotleba mieri vysoko: Chce vlastného prezidenta, toto sú jeho ambície!

Marian Kotleba
Marian Kotleba (Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA – Zvolený za predsedu Banskobystrického kraja (BBSK) Marián Kotleba nevylučuje, že do budúcoročných prezidentských volieb postaví vlastného kandidáta.

"Možnosť je, je to taká otázka... Neviem ešte teraz zodpovedne odpovedať, do konca roka k tomu budeme mať ešte stretnutie," povedal v dnešnej diskusnej relácii televízie TA3 V politike.
Rovnako nevylúčil, že z postu predsedu kraja sa pokúsi ísť do vyššej politiky. Tvrdí však, že mu nejde o funkcie. "Moje politické ambície sú o zmene systému v tomto štáte tak, aby slušní ľudia cítili, že štát je tu pre nich. Keď sa to bude dať urobiť z pozície predsedu kraja, že budeme vedieť vplývať na premiéra, na vládu, aby tieto veci zmenili tak, aby ľudia neodchádzali do zahraničia, tak potom mi stačí byť predsedom kraja. Ak to nebudem vedieť urobiť ako predseda kraja, budeme musieť ísť ďalej," uviedol.

Za prvých sto dní na poste predsedu kraja chce urobiť na úrade BBSK personálny audit, a tiež preveriť financie a majetok kraja. Chce tiež precestovať celý kraj a vypočuť si problémy, ktoré trápia jednotlivé okresy. Mieni sa usilovať o zlepšenie bezpečnosti v kraji a dať prácu všetkým, ktorí ju chcú. Zlepšenie bezpečnostnej situácie by podľa Kotlebu mohli napríklad obecné hliadky.

"Formou zriaďovania obecných hliadok v spolupráci so starostami, prípadne v spolupráci s obecnými políciami by sme rozšírili kapacitné možnosti týchto orgánov bez razantného navyšovania ich rozpočtu," opísal Kotleba. Úlohu obecných hliadok vidí najmä v oblasti prevencie. "Mohli by monitorovať dianie v obci, a tým znižovať kriminalitu. Tam, kde raz za čas vidia policajta, je kriminalita nižšia ako tam, kde sa za celý týždeň nikto neukáže," doplnil.

Prácu chce ľuďom dať pomocou lopát a krompáčov. Tieto a iné podobné príslušenstvo by si mohli ľudia podľa Kotlebu vyrobiť v kraji sami svojpomocne. Aktivačné práce Kotleba nepovažuje za systémové riešenie. "Hľadať dnes priestor na aktivačné práce je druhoradá otázka. Ja ako predseda kraja chcem hľadať prácu pre tých, ktorí pracovať chcú a nie pre tých, ktorí pracovať nechcú, ani ich do nej nútiť," vyhlásil Kotleba s tým, že pri hľadaní práce pre tých, čo ju chcú, nemieni prihliadať na farbu pleti. "Či majú dve deti, päť detí, 12 detí, či budú bieli, žltí, oranžoví, maskáčoví, to teraz nehrá úlohu. Teraz hrá úlohu len to, či chce pracovať alebo nie," uzavrel.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu