Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Personálne rošády na župe u Kotlebu: Jeho pravá ruka prezradila viac!

Novozvolený župan Marian Kotleba vybavuje veci veľmi rýchlo Zobraziť galériu (7)
Novozvolený župan Marian Kotleba vybavuje veci veľmi rýchlo (Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA – Tak sme sa toho predsa len dočkali. Uplynulo iba pár dní od začiatku roka a na Úrade BBSK už majú nových zamestnancov. A nejedná sa o hocijaké nové tváre. Ide o blízkych spolupracovníkov Mariana Kotlebu. Konkrétne o Miroslava Beličku, Janu Štrangfeldovú a Martina Beluského.Výsledky vyhlasovaného auditu a kontroly na samosprávnom krajskom úrade ešte neuzreli svetlo sveta a nový župan si už veci vybavuje po svojom.

Vyzerá to tak, že zelené stranícke tričko rozhoduje. Nielenže výsledky auditu ešte nie sú známe, ale nových zamestnancov mal župan Banskobystrického kraja zamestnať bez výberového konania.

Oslovili sme preto po telefóne Miroslava Beličku, ktorý bol však veľmi stručný. "Tieto zmeny sa udiali v kancelárii pána predsedu, bližšie informácie vám poskytneme na tlačovej konferencii v polovici januára," povedal nový zástupca pre verejnosť Belička.

Novou vedúcou kancelárie župana je Jana Štrangfeldová, blízka spolupracovníčka kontroverzného Kotlebu. Štrangfeldová je známa z niekoľkých tlačoviek, kde vystupovala po boku svojho šéfa.

Jana Štrangfeldová je vedúcou Kotlebovej kancelárie
Zobraziť galériu (7)
Jana Štrangfeldová je vedúcou Kotlebovej kancelárie  (Zdroj: TOPky, SITA)

Pôsobí ako odborná asistentka na Univerzite Mateja Bela a venovať sa má témam o zdravotníckej ekonomike. Známy výrok Mariana Kotlebu, že nezamestnanosť by znížil lopatami a krompáčmi, sa jej doteraz nepodarilo vysvetliť.

Personálne rošády na župe
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: TOPky, SITA)

Ďalšou tvárou na Úrade BBSK je Miroslav Belička. Tento podnikateľ a pravá ruka lídra Ľudovej strany naše Slovensko je na Slovensku dobre známy. Pôsobil v STV, teraz má firmu Reality Industries so širokým záberom pôsobnosti a sprevádza nového župana po rôznych akciách a vystúpeniach. Odteraz je hlavou Oddelenia pre styk s verejnosťou a protokolu.

Miroslav Belička teraz riadi Oddelenie styku s verejnosťou a protokolu
Zobraziť galériu (7)
Miroslav Belička teraz riadi Oddelenie styku s verejnosťou a protokolu  (Zdroj: SITA, Topky)

Personálne rošády na župe
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: TOPky, SITA)

Do tretice je tu Martin Beluský. Pochádza z Piešťan, stránka Ľudová strana Naše Slovensko uvádza, že je predseda. Vyštudovaný inžinier si má podľa dostupných informácii robiť doktorandský titul na MTF v Trnave. Odteraz je riaditeľ Úradu BBSK v Banskej Bystrici.

Nový riaditeľ krajského Úradu v Banskej Bystrici Martin Beluský
Zobraziť galériu (7)
Nový riaditeľ krajského Úradu v Banskej Bystrici Martin Beluský  (Zdroj: SITA)

Personálne rošády na župe
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: TOPky, SITA)

Marian Kotleba nijak nevybočuje z praxe politických nominantov svojich predchodcov. Je ale zarážajúce, že tak medializovaná osoba koná bez riadnej súťaže o dané miesta aj napriek vyhlasovanému auditu a kontrolám na úrade. Kedy budú výsledky auditu, Belička neupresnil. "Výsledky určite nebudú dostupné na tlačovej konferencii v polovici januára." Mailom sme sa pýtali aj na platy spomínaných zamestnancov, odpoveď sme doteraz nedostali.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu