Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Frešo chce začať budovať stranu zospodu

Pavol Frešo
Pavol Frešo

BRATISLAVA – Predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo chce začať budovať stranu zospodu. Ako povedal dnes na tlačovej besede, regionálne voľby ukázali, že éra, keď značka SDKÚ-DS ťahá ľudí do regionálnych parlamentov, je minulosťou, teraz je to tak, že ľudia musia ťahať značku SDKÚ-DS.

Chce preto otvoriť stranu všetkým schopným ľuďom po celom Slovensku. Frešo chce hľadať nové talentované tváre, priviesť ich do miestnej a regionálnej politiky a umožniť zospodu vyrásť SDKÚ-DS. “Považujem to za tak dôležité, že za najbližšie týždne prejdem každý kraj a budem debatovať ako priviesť schopných ľudí do SDKÚ-DS, ktorí by boli úspešní v komunálnych a regionálnych voľbách,“ zdôraznil.

Frešo tvrdí, že nepotrebuje búchať v strane po stole a nechce robiť žiadne radikálne čistky. Upozornil však, že zo stanov vyplýva povinnosť do šiestich mesiacov od župných volieb voliť regionálne predsedníctva.

SDKÚ-DS vo voľbách podľa Freša potvrdila, že je všade osou spájanie pravice, vrátane Nitry, kde chodila v koalícii so Smerom. „Za môjho vedenia sme všade išli ako alternatíva ľavici. Spájanie pravice sa ukázalo ako kľúčové. Voľby ukázali, že spájanie má zmysel, dáva silu a tvorí alternatívu. Z tohto pohľadu voľby boli úspešné,“ vyhlásil.

Zápas s extrémizmom bude priorita pre SDKÚ-DS. „Budeme hovoriť, ako zápasiť s extrémizmom, čo je jeho príčinou, čo sa zanedbalo. Budem rozprávať s našimi starostami, o príčinách živnej pôdy pre extrémizmus a aké sú riešenia. SDKÚ-DS bude pilier zápasu boja s extrémizmom,“ vyhlásil. Podľa neho treba odoberať živnú pôdu extrémizmu, teda riešiť problémy, na ktorých extrémizmus vyrastá.

Druhá časť bude snaha, aby demokratické strany dali lokálne záujmy dolu a držať spolu v boji s extrémizmom. Zároveň konštatoval, že SDKÚ-DS sa v budúcnosti vyhne takým spôsobom ako bola tlačová beseda v Plaveckom Štvrtku pri rómskej osade. Podľa Freša v Plaveckom Štvrtku SDKÚ-DS ponúkla správne riešenie, ale nie na správnom mieste. „Budeme si dávať pozor, aby naše riešenia boli jasné, ale nemali ani milimetrový nános podpory extrémizmu,“ dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu