Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Prekvapenie deň pred voľbami: Smer uvažoval o stiahnutí Flašíkovej z boja o župana!

Monika Flašíková-Beňová
Monika Flašíková-Beňová (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Šok pred druhým kolom župných volieb má nachystať v Bratislave vládny Smer. Podľa nášho zdroja uvažuje premiér Robert Fico o stiahnutí Moniky Flašíkovej-Beňovej z boja o kreslo predsedu samosprávneho kraja!

Obrovské prekvapenie má prísť tesne pred sobotnými voľbami. Nečakané stiahnutie sa z boja má strane uchrániť financie aj reputáciu.

„Rozprávame sa o tejto možnosti, vzhľadom k tomu, že šance Moniky sú minimálne, bolo by v týchto časoch vhodné ušetriť nejaké peniaze,“ povedal nám zdroj zo Smeru s tým, že definitívne rozhodnutie má padnúť dnes.

Táto novinka je prekvapujúca, preto sme oslovili politológa Miroslava Kusého. „Bolo by to veľké prekvapenie, pretože sa kasala ako dá Bratislave európsky štandard a ostatné veci,“ reagoval pre Topky uznávaný politický analytik.

Pád Smeru predpovedá aj bez tohto nečakaného ťahu. „Smer tak či tak utrpí, mali sme tu Mečiara a ten padol takisto, je to otázka možno jedného roka.“

Aký by to malo pre stranu efekt je ťažké odhadnúť. „Keby prehrala čestne vo voľbách, tak by mohla po boji poukazovať na neprávosti, ktoré voči nej Frešo počas kampane vytiahol. Takto to len ťažko svojim voličom vysvetlí.“

Prehra kandidátky je viac menej istá aj bez vyvesenia bielej vlajky. „Debakel to bude tak či tak, ale neviem si predstaviť, ako to celé vysvetlí svojim voličom,“ uzavrel Miroslav Kusý.

Či stratégia prípadného odchodu z boja strane pomôže alebo uškodí sa dozvieme asi až v najbližších dňoch. Každopádne, táto správa by bola obrovským prekvapením, aj vzhľadom na pestrú kampaň známej europoslankyne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu