Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Glváč po volebnom fiasku vylučuje abdikáciu: Vyhovára sa aj na počasie

Martin Glváč
Martin Glváč (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Bratislavský krajský šéf strany Smer-SD Martin Glváč vylučuje svoju abdikáciu pre výsledok v regionálnych voľbách, v ktorých jeho strana získala jediný mandát v zastupiteľstve Bratislavského samosprávneho kraja.

„Pán Frešo, predseda SDKÚ-DS a kandidát na predsedu BSK, predal celé Slovensko v rámci svojej strany. Za to, aby bol úspešný v Bratislave - urobil pre to všetko. Máte proti sebe 11 strán. Priemerne sme získali podobný počet hlasov ako v minulých voľbách,“ argumentoval Glváč. Zoznam kandidátov v jednotlivých okresoch zostavili tamojší predsedovia a odsúhlasila ho krajská rada.

Tá dala nomináciu kandidátky na predsedníčku BSK, ktorú odsúhlasila rada. Po voľbách príde podľa Glváča analýza, ako kandidáti dopadli. „Ja neviem, či mám vymeniť osem okresných predsedov, ale ja by som mal voči sebe vyvodiť zodpovednosť. Určite sa o tom budeme rozprávať, určite budeme analyzovať prípadné chyby a čo do budúcna,“ uviedol šéf bratislavskej krajskej organizácie Smeru.

Glváč poznamenal, že strana Smer v Bratislavskom kraji viedla kampaň na poslancov, teda poslanci mali svoje tímy a kandidátka na predsedníčku BSK Monika Flašíková Beňová mala zasa svoj tím. „Možno väčšia synergia tém tam chýbala. A to počasie, ktoré bolo v sobotu a tá antikampaň, ktorá bola, bola výrazná a možno ovplyvnila tie výsledky,“ myslí si Glváč.

Bratislavský krajský predseda Smeru-SD upozornil, že aj doteraz, keď mala jeho strana v regionálnom parlamente podstatne viac poslancov, nedostali sa ich ľudia za overovateľov žiadnej komisie ani žiadneho rokovania zastupiteľstva, nedostali žiadneho predsedu výboru. „Bolo to také zaujímavé obdobie vládnutia pána Freša,“ povedal Glváč s tým, že „keď to ľuďom v Bratislavskom kraji nevadí a neprišli voliť, je to skôr otázka na nich“. 

Podpredseda Smeru-SD Robert Kaliňák si nemyslí, že by po regionálnych voľbách mali robiť nejaké zmeny vo vedení krajskej organizácie. „Vo viacerých krajoch začali ísť do popredia nezávislí poslanci,“ poznamenal Kaliňák s tým, že vo viacerých prípadoch ich kandidátov od zisku mandátov veľa hlasov nedelilo. Výsledky volieb podľa Kaliňáka povedú aj k zvažovaniu, ako si „pestovať“ kandidátov pre regionálne voľby, čo majú ľuďom ponúkať a ako byť známy medzi ľuďmi v regióne. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu