Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Dotácie 1,2 mil. eur pre Rómov pôjdu na 68 projektov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Podporu viac ako 1,2 milióna eur z dotačnej schémy rómskeho splnomocneneckého úradu dostane spolu 68 projektov.

Zoznam schválených a neschválených žiadostí o poskytnutie dotácie na sociálne a kultúrne potreby a riešenie mimoriadne nepriaznivých situácií rómskej komunity zverejnil úrad vládneho splnomocnenca na svojej webovej stránke. Na zozname neschválených žiadostí sa nachádza 271 projektov.

Najvyššiu dotáciu dostanú projekty, ktoré sa zameriavajú na vzdelávanie rómskych detí. Obec Hrabušice v okrese Spišská Nová Ves dostane najviac peňazí spomedzi schválených žiadostí - 118-tisíc eur poslúži na výstavbu materskej školy.

Na rekonštrukciu škôlky dostane obec Rankovce z okresu Košice-okolie 78-tisíc eur. Suma pre jednotlivé projekty sa pohybuje od 2,5-tisíc eur až po spomínaných 118-tisíc. Peniaze dostane napríklad aj sabinovský zbor apoštolskej cirkvi. Na komunitnú prácu s dôrazom na evanjelizáciu Rómov pôjde 15-tisíc eur.

Na účelné používanie viac ako 1,2 milióna eur budú dohliadať pracovníci regionálnych kancelárií úradu splnomocnenca, informoval splnomocnenec Peter Pollák. Pri akýchkoľvek pochybnostiach sú pripravení poslať žiadateľom kontrolu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu