Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Splnomocnenec: Ešte sa nevie, koľko ľudí z úradu pôjde na východ

Peter Pollák
Peter Pollák (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Presunutá časť úradu rómskeho splnomocnenca bude sídliť v priestoroch mestského úradu v Spišskej Novej Vsi.

Zatiaľ nie je jasné, koľko ľudí sem ministerstvo vnútra pošle. Ako napísal tlačový odbor ministrovej kancelárie, rómsky splnomocnenec Peter Pollák a minister vnútra Robert Kaliňák v súčasnosti rokujú o tom, ako bude pracovisko na východe Slovenska vyzerať.

"Som za to, aby sa regióny, kde žije väčší počet Rómov, personálne posilnili o zamestnancov Úradu splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity," vyhlasuje Pollák. Začiatkom budúceho roka sa preto časť úradu presídli do Spišskej Novej Vsi. Ako Pollák dodáva, v Bratislave musí naďalej pôsobiť časť zamestnancov, ktorí komunikujú so štátnymi orgánmi so sídlom v hlavnom meste. Najmä pri príprave vládnych politík v prospech začleňovania rómskych komunít a koordinovaní finančnej pomoci zo štrukturálnych fondov EÚ.

Úrad má v súčasnosti 50 zamestnancov. Polovica z nich pôsobí v regiónoch, kde funguje šesť kancelárií. Spišskonovoveská časť bude koordinovať najmä ich činnosť, vysvetľuje Pollák. Jej úlohou bude aj obojstranné sprostredkovanie a šírenie informácií medzi samosprávami, komunitami a Bratislavou. Úradovať sa bude 37 a pol hodiny týždenne, denný služobný čas stanovuje ministerstvo od 7:30 do 15:30.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu