Streda17. apríl 2024, meniny má Rudolf, zajtra Valér

Fico sa bráni: Nie je to vyhadzovanie finančných prostriedkov

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Výjazdové rokovania mohlo robiť aj KDH, keď bolo vo vláde. Preto nie je korektné, ak ich aktuálne vyčíta Smeru-SD.

"Túto kritiku zo strany opozície beriem iba ako prejav obyčajnej žiarlivosti a farizejstva," reagoval dnes premiér a predseda Smeru-SD Robert Fico na vyjadrenia lídra kresťanských demokratov Jána Figeľa, podľa ktorého Smer-SD využíva výjazdové rokovania vlády na propagáciu svojich kandidátov vo voľbách do VÚC.

"Budú ďalšie výjazdové rokovania vlády. Ani zďaleka to nie je vyhadzovanie finančných prostriedkov, je to bezprostredný kontakt vlády s miestnou samosprávou, s regionálnou samosprávou a s predstaviteľmi štátnej správy," vyhlásil premiér. 

Dodal, že KDH patrí medzi strany, ktoré boli za posledných 20 rokov najčastejšie vo vláde. "Vyskytli sa v každom zlepenci," podčiarkol predseda vlády. "Prečo tiež nezdvihnú zadky z Bratislavy a nejdú do Handlovej, do Michaloviec, do Humenného, do Vranova, do Poltára? Nech sa tam postavia pred tých ľudí a nech sa s nimi dokážu normálne baviť. Ale oni to nechcú, je im to nepríjemné," vyhlásil Robert Fico.

Podľa dnešných vyjadrení predsedu KDH Jána Figeľa si predstavitelia strany Smer-SD na výjazdových zasadnutiach vlády robia za peniaze daňových poplatníkov kampaň vo voľbách do vyšších územných celkov (VÚC).

Tvrdí, že o tom svedčia dve posledné zasadnutia vlády v Košiciach a v Handlovej. "Kým v Košiciach to mohlo byť ešte diskutabilné, lebo súčasťou rokovania je aj reprezentant VÚC, pán predseda Trebuľa (Smer-SD), ktorý však je kandidátom aj na ďalšie obdobie, v Trenčianskom kraji je to zreteľný dôkaz, že ide o kampaň Smeru, pre svojich, za štátne," zdôraznil predseda KDH.

"Pri premiérovi sedel, chválil, tlieskal rozhodnutiam svojho predsedu Jaroslav Baška (Smer-SD). Čo má tento poslanec parlamentu spoločné s tým, o čom má rokovať vláda?" opýtal sa Figeľ. "Je to jasné. Kandiduje na post župana do Trenčianskeho samosprávneho kraja. Za normálnych okolností by tam mal sedieť pán Sedláček. Ten však nie je kandidátom Smeru," povedal šéf KDH.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu