Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Fico: Každý politik má svoje miesto, ľudia ma chcú vo vedení Smeru

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Premiér Robert Fico (Smer-SD) ani v dnešnej diskusnej relácii televízie Markíza nepotvrdil, či sa rozhodol kandidovať za prezidenta.

Ako poznamenal, pre každého politika je prezidentská funkcia veľkou výzvou, avšak zakaždým je to naviazané na podporu verejnosti. Je však presvedčený o tom, že v prípade, ak by sa pre kandidatúru rozhodol, veľká väčšina voličov Smeru-SD by mala problém za neho zahlasovať, pretože chcú, aby zostal na svojom súčasnom poste. "To mi len potvrdzuje, že každý politik má niekde svoje miesto," podčiarkol s tým, že Smer-SD svoju nomináciu oznámi niekedy v neskorej jeseni.

Podľa predsedu KDH Jána Figeľa potrebuje Slovensko skúseného a nekomunistického prezidenta, ktorý bude v plnom slova zmysle rešpektovať ústavnosť a zodpovednosť. V Ľudovej platforme (SDKÚ-DS, KDH a Most-Híd) naďalej pokračuje diskusia na túto tému. Figeľ za dôležitejšiu považuje dohodu a kvalitného kandidáta ako preteky s časom. "Pracujeme na tom, do leta by Ľudová platforma mala mať zhodu na konkrétnej osobe," uistil.

 Zopakoval ambíciu kresťanských demokratov dať do pléna meno svojho kandidáta. Či to bude súčasný šéf poslaneckého klubu KDH Pavol Hrušovský, nepotvrdil. "Pavol Hrušovský je meno, ktoré je vážne aj z hľadiska životného príbehu aj dôveryhodnosti, ale zatiaľ sme nevyjadrili oficiálne rozhodnutie," pripomenul.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu