Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Miškov: Predsedom NKÚ chcel byť asistent Novotného z SDKÚ

Juraj Miškov
Juraj Miškov

BRATISLAVA – Poslanecký asistent podpredsedu SDKÚ-DS Viliama Novotného Ján Rusnák bol viackrát za predsedom poslaneckého klubu SaS Jurajom Miškovom pre voľbu predsedu Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ).

Ako povedal Miškov dnes pre agentúru SITA, Rusnák bol za ním s tým, že má v pláne kandidovať na post predsedu NKÚ a vraj má aj podporu predsedu SDKÚ-DS Pavla Freša. „Ale, či o ňom, alebo inom mene z SDKÚ-DS rokoval Frešo s premiérom Robertom Ficom na tých troch-štyroch súkromných stretnutiach, to fakt neviem,“ povedal Miškov.

Premiér Robert Fico (Smer-SD) v nedeľu povedal, že sa tri- alebo štyrikrát súkromne stretol s predsedom SDKÚ-DS Pavlom Frešom pre voľbu predsedu Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ). "Tri- alebo štyrikrát ste nás žiadali, aby sme zablokovali hlasovanie, pokiaľ ide o voľbu kandidáta SaS a dali ste konkrétne meno za SDKÚ, o ktorom sme sa bavili ako o predsedovi NKÚ," vyhlásil Fico v relácii RTVS O 5 minút 12.

Frešo mu údajne tri- alebo štyrikrát povedal, že sú síce viazaní nejakými dohodami, ale "že nemôžeme zvoliť predstaviteľa SaS". Frešo Ficove vyjadrenia odmietol. "Tri- alebo štyrikrát ste vy mňa volali na súkromný rozhovor, ako to budeme riešiť. Tri- alebo štyrikrát som toto odmietol," bránil sa Frešo s tým, že chápe, že Fico je v úzkych.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu