Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Čaplovič vyvrátil, že by zvažoval abdikáciu z funkcie

Dušan Čaplovič
Dušan Čaplovič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Minister školstva, vedy, výskumu a športu Dušan Čaplovič (Smer-SD) vyvrátil správy o tom, že by niekedy zvažoval odchod zo svojej funkcie. Povedal to v dnešnej diskusnej relácii Slovenského rozhlasu Sobotné dialógy.

Naopak, konkrétne roky vykonané za posledné tri mesiace v spolupráci s najlepšími odborníkmi smerujú k tomu, aby rezort svoje úlohy zvládol a aby sa skvalitnilo školstvo, vyhlásil Čaplovič. Bývalý minister školstva a poslanec NR SR za KDH Martin Fronc si myslí, že Čaplovič nezvláda niektorých svojich ľudí.

Čaplovič hovorí, že za kauzy sa na potrebných oddeleniach ministerstva vyvodili aj potrebné dôsledky. Ako ďalej oznámil, momentálne sa čaká na výsledky auditu za roky 2010 a 2012. "Budete vidieť, aké chyby sa robili v priebehu tých dvoch rokov," povedal minister. Fronc uznal, že ministrovi dokážu "jeho ľudia" urobiť niekedy také veci, o ktorých nevie. U Čaploviča je však podľa neho problémom, že sa mu kauzy hromadia. K odvolávaniu podľa Fronca určite dôjde, nevedel však povedať, ktorého ministra sa bude týkať.

V uplynulých dňoch sa v súvislosti s rezortom spomína správa o stave školstva, ktorú mala parlamentu do 31. marca predložiť vláda. Správa hovorí okrem iného o vyššom prísune peňazí do školstva, aj na platy. Vláda správu nepredložila, čím podľa Fronca porušila zákon o rokovacom poriadku. Čaplovič odovzdal správu 28. marca predsedovi parlamentu Pavlovi Paškovi, vláda o nej nerokovala a zatiaľ ju neschválila. Fronc Čaplovičovi vytkol aj to, že diskutujú o správe, ktorú ani sám nemá. "Ja som podpredsedom výboru pre vzdelávanie a ja ju mám len vďaka niektorým šikovným novinárom," povedal exminister Fronc s tým, že ku všetkému nevie, či je pravá. Čaplovič tiež nemôže garantovať, či ju vláda schváli. Vyzdvihuje, že jej súčasťou sú náročné analýzy. Hovorí, že jej podstatou nie sú len peniaze, ale aj systémové zmeny.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu