Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Flašíková Beňová: Kandidatúru do VÚC nepotvrdila, v Smere stále premýšľajú

Monika Flašíková Beňová
Monika Flašíková Beňová (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Europoslankyňa Monika Flašíková Beňová (Smer-SD), o ktorej sa hovorilo ako o horúcom kandidátovi na post predsedníčky Bratislavského samosprávneho kraja, stále nevie, či kandidovať bude.

"Ešte stále neviem a keďže voľby sú v novembri, tak si myslím, že je ešte dostatok času. Mňa nič netlačí, Smer nič netlačí," povedala. V strane podľa jej slov diskutujú už od minulého roka. "Ale zatiaľ stále rozmýšľame aj o iných riešeniach, takže uvidíme, ako to dopadne," dodala.

Kandidáti Smeru-SD na funkciu predsedu Trnavského a Bratislavského samosprávneho kraja stále nie sú známi. Smer v piatich krajoch postaví v regionálnych voľbách doterajších svojich predsedov krajov. V Žilinskom kraji to bude Juraj Blanár, v Banskobystrickom Vladimír Maňka, v Prešovskom Peter Chudík, v Košickom Zdenko Trebuľa a v Nitrianskom Milan Belica. Jediným kandidátom, ktorý funkciu predsedu kraja doteraz nezastával, bude exminister obrany a dnes poslanec NR SR Jaroslav Baška v Trenčianskom kraji.

Flašíková Beňová bola v roku 2005 zvolená za poslankyňu zastupiteľstva Bratislavského samosprávneho kraja. Zastupiteľstvo ju zvolilo aj za zástupkyňu predsedu samosprávneho kraja. V komunálnych voľbách v roku 2006 kandidovala na funkciu primátora Bratislavy. So ziskom 39 523 skončila na druhom mieste za víťazom Andrejom Ďurkovským. V roku 2004 aj v roku 2009 sa stala poslankyňou Európskeho parlamentu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu