Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Na Slovensko by malo v júni prísť asi 900 zahraničných vojakov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Slovenská republika by sa mala v júni tohto roku stať dejiskom vojenského cvičenia interoperability logistických systémov a štandardizačných postupov logistiky Capable Logistician 2013.

Na územie Slovenska by malo na tento účel pricestovať do 920 príslušníkov zahraničných ozbrojených síl a do 470 kusov vojenskej techniky. Predpokladá to Ministerstvo obrany SR v materiáli, ktorý ešte musí odobriť vládny kabinet.

Celkom by sa malo na území Slovenska uskutočniť v priebehu prvých šiestich mesiacov tohto roka 20 cvičení za účasti zahraničných vojakov. Pricestovať by mali napríklad príslušníci českej, nemeckej, poľskej či americkej armády.

Ministerstvo obrany tiež počíta s vyslaním slovenských vojakov na cvičenia v zahraničí. Najviac by sa ich mohlo zúčastniť na spoločnom výcviku roty pre operáciu Althea v Bosne a Hercegovine, a to do 125 vojakov. Ďalší príslušníci slovenských ozbrojených síl by sa mali zúčastniť na cvičení detekcie biologických zbraní či spoločných taktických leteckých operácií.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu