Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Priamy Matovič: Občiansky kandidát na prezidenta by mal byť minimálne pošahaný

Igor Matovič
Igor Matovič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Líder OĽaNO Igor Matovič dnes potvrdil, že hovoril s poslancom NR SR Radoslavom Procházkom (KDH) o jeho prípadnej kandidatúre na post prezidenta SR. Matovič zároveň doplnil, že o stretnutie požiadal Procházka. V akom duchu sa dialóg viedol, Matovič prezradiť nechcel.

"Myslím si, že Rado Procházka by bol dobrý kandidát, neviem, či aj prezident. Spĺňa parametre na to, aby bol dobrý kandidát, ale dúfam, že bude rovnako dobrých aspoň desať," uviedol Matovič.

Šéf OĽaNO zopakoval, že Slovensko by si konečne zaslúžilo dobrého občianskeho kandidáta a za takého považuje človeka, ktorý je úplne minimálne "pošahaný" politikou. "To by teoreticky mohol spĺňať aj Procházka," tvrdí Matovič.

Hnutie OĽaNO zaujme k prezidentským voľbám postoj do niekoľkých mesiacov. "Nechceme ísť ale cestou hľadania kandidáta. Pravdepodobne ich vyzveme, aby nabrali odvahu a postavili sa straníckym kandidátom," dodal Matovič.

Procházka dnes uviedol, že s ním o kandidatúre na prezidenta opakovane hovorili dvaja predsedovia pravicových strán. Líder KDH Ján Figeľ sa tomu údajne veľmi urputne bráni. "Ja sa určite nebudem nikam pchať ani ponúkať, touto otázkou sa preto vôbec nezaoberám. Mojou primárnou ambíciou v politike je zmena štátu podľa vzoru Alfa, všetko ostatné, vrátane akýchkoľvek funkcií, sú iba nástroje," vysvetlil Procházka. Hovorca KDH Matej Kováč reagoval, že o kandidátovi na prezidenta prebiehajú rokovania a zatiaľ sa o konkrétnych kandidátoch nehovorí.

Predseda SaS Richard Sulík v rozhovore povedal, že Procházka by bol prijateľný prezidentský kandidát aj pre voličov SaS. Sulík Procházkovo meno spomenul na jednom zo stretnutí s opozičnými lídrami. "Myslím si, že je to človek na jednej strane konzervatívny, na druhej strane je prijateľný pre liberálneho voliča. Dokáže osloviť oveľa širšie spektrum, ako keď je len vyhranený na určitý segment voličov. Mne osobne sa tiež páči, že je mladý, smelý, má zdravú drzosť, preto som jeho meno spomenul," vysvetlil svoju motiváciu Sulík.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu