Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Matovič: Stará pravica dnes nemá šancu na reinkarnáciu

Igor Matovič
Igor Matovič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Strany starej pravice nemajú šancu "reinkarnovať sa" na politickej scéne, kým nedokážu presadiť v pléne to, čo prezentujú navonok cez médiá. Tvrdí to líder opozičného hnutia OĽaNO Igor Matovič, ktorý je presvedčený, že za nezvolením Vladimíra Klímeša za šéfa Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) sú poslanci z Ľudovej platformy. Budúcu spoluprácu s nimi napriek tomu nevylučuje.

"Voľby budú za viac ako tri roky, ako dopadnú neviem, ale dúfam, že dovtedy sa novej krvi v starej pravici podarí tých starých 'páprdov' odstaviť a nasadiť tam nových ľudí, nepoškvrnených politikov, ktorí budú zastávať agendu svojich politických strán," komentoval Matovič.

Výhrady voči svojim kolegom z opozičných radov pritom Matovič nesmeroval iba Ľudovej platforme, ale aj Danielovi Lipšicovi (NOVA). Je podľa neho ťažké hovoriť o exministrovi vnútra ako o "novej krvi", keďže je v politike dlhé roky a bol aj členom vlády. "Ak svoj tím postaví tak ako ho prezentoval - stovky ľudí z KDH a SDKÚ sa hlásia do Novej väčšiny - tak to bude o tom istom... Kým tam bude dominovať a ešte figurovať v zátvorke názvu svojej politickej strany, tak dovtedy bude tiež starý politik," podotkol Matovič.

Súčasne vzťahy OĽaNO s ostatnými opozičnými stranami aj preto prirovnáva k susedským. "Pozdravíte sa a viac si nemáte čo povedať," vysvetlil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu