Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Matovič: Začiatkom roka predstavíme protikorupčný balíček

Igor Matovič
Igor Matovič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) začiatkom roka 2013 podľa predsedu strany Igora Matoviča predstavia sériu protikorupčných opatrení.

"Chceme naplniť to, čo sme ľuďom sľúbili. Najkľúčovejší sľub bol ´Spoločne zabráňme politikom rozkrádať Slovensko´. Tento odkaz musíme naplniť, to je priorita číslo jedna," uviedol Matovič. Obyčajní chcú podľa neho dôkladne pozerať na prsty politikom a úradníkom, ktorí hospodária so spoločnými peniazmi. Niektoré modely majú vymyslené, konkrétne opatrenia predstavia po novom roku. "Ľudia musia cítiť, že sme bútľavá vŕba, na ktorú sa môžu obrátiť, ak sa stretnú s korupciou. A zároveň aj to kladivo, ak sa vyskytne korupcia na nejakom úrade, pôjdeme tvrdo po tom," priblížil Matovič.

Obyčajní ľudia sa v týchto týždňoch snažia oslovovať mimovládne organizácie, ktoré sa zaoberajú bojom s korupciou. "Ak budú mať záujem, pôjdeme spolu s nimi. Ak nie, pôjdeme sami," dodal líder OĽaNO. Politické strany zatiaľ o podporu a pomoc nežiadal. "Nemám veľkú chuť prosiť gorily o to, aby nám pomáhali bojovať proti gorilám. Veľmi ťažko sa dá hľadať na politickej scéne strana, ktorá nie je poznačená korupciou, tendrami a kšeftami, ktoré sú učebnicovými príkladmi korupcie a nevýhodnosti pre štát. Také strany môžu len podpisovať memorandá," konštatoval. Jedinou šancou podľa neho je, že sa masívne zvnútra strán vzoprú mladší ľudia nepoškvrnení politikou a prevalcujú vyslúžilých politikov, inak v strednodobom horizonte tieto politické subjekty zaniknú, myslí si Matovič.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu