Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Matovičovci majú filozofický problém: Nevedia, čo s voľbami do VÚC

Igor Matovič
Igor Matovič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Budúcoročné voľby do vyšších územných celkov (VÚC) postavili opozičné OĽaNO pred filozofický problém. Priznáva to jeho líder Igor Matovič. Pripomína pritom, že samotné hnutie vzniklo ako platforma, ktorá mala umožniť nezávislým kandidátom uchádzať sa o podporu voličov v parlamentných voľbách.

Voľby do VÚC si však stranícku príslušnosť pri kandidovaní nevyžadujú. "Je tu teraz filozofický problém, či by sme my mali do týchto volieb ísť a podporovať nezávislých, robiť konkurenciu nezávislým, alebo sa spájať s inými stranami a ísť klasickou politickou cestou. Netajím sa, že sám som zástancom toho, aby sme nerobili konkurenciu nezávislým, ktorí v týchto voľbách kandidovať môžu a sústredili svoju pozornosť na ich podporu," povedal Matovič.

Obyčajných ľudí podľa jeho slov žiadna pravicová strana dosiaľ neoslovila so žiadosťou o spoluprácu pri krajských voľbách. Vyjadrenia ich predstaviteľov, naopak, vníma skôr tak, že o podporu OĽaNO ani nestoja. "Ja si myslím, že ich v tom treba nechať a nech dokážu Slovensku, že vedia hrať jedna k jednej hru s kandidátmi Smeru-SD. My sa nemôžeme núkať do spolupráce niekomu," podotkol.

Podľa Matoviča  záujem uchádzať sa o post šéfa VÚC nevyjadril doteraz nikto z nezávislých poslancov parlamentného klubu OĽaNO. "Ak by sa niekto v tomto duchu aj vyjadril, určite nebude zvýhodnený voči tým ľuďom, ktorých dnes možno ani nepoznáme," povedal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu