Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Čaplovičove hodnoty: Uctievanie Tisa v médiách mu nevadí, nahé fotky áno!

Minister
Minister (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Minister školstva Dušan Čaplovič sa poriadne vyfarbil. V čase štrajku učiteľov poskytol rozhovor jednému z týždenníkov. Argumenty vrcholového politika však miestami vyznievali až tragicky.

Čaplovič odpovedal na otázky týkajúce sa jeho podpory cenzúry médií. Vďaka tomuto návrhu by zmizli z tlače nielen všetky nahé fotografie, ale údajne by sa mohli cenzurovať aj iné oblasti, napr. články o zločincoch a podobne. Minister však šokoval svojou odpoveďou, či by nemali byť potom už regulované aj články a noviny propagujúce nacizmus či fašizmus. Podľa Čaploviča to netreba, keďže je to riešené v trestnom zákone. To, že väčšina ľudáckych novín toto obchádza, napríklad pri téme obhajovania zločinov nacistického kolaboranta a prezidenta štátu v rokoch 1939 až 1945 Jozefa Tisa, mu nie je proti vôli.

„Ako historik odmietam súdiť ľudí v dejinách. Dejiny treba vysvetľovať v konkrétnom čase a priestore. Ak mám hovoriť o Jozefovi Tisovi, budem hovoriť o jeho pozitívnych aj negatívnych vlastnostiach, nemožno ho prezieravo označiť za nevhodného pre informovanie, treba sa pozrieť na to, čo urobil ako minister pre zdravotníctvo v Masarykovej vláde, treba veci posudzovať komplexne a nie vymazávať ľudí z dejín,“ povedal pre týždenník Plus 7 dní. Dokonca Čaplovič priznal, že mu vadí, ak Tisa niekto odsudzuje. Pán minister zrejme zabudol na fakty, a tie jasne hovoria o tom, že za Tisovej vlády zomrelo v plynových komorách na jeho pokyn takmer 60 tisíc ľudí.

Čaplovič však myslel v rozhovore aj na učiteľov a ani tentokrát z toho nevyšiel menej arogantne. „Neverím, že štrajk bude trvať dlho, pretože priamo siaha na peňaženky učiteľov pred Vianocami. A povedzme si, kde inde nájdu učitelia zamestnanie, najmä na východnom Slovensku,“ dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu