Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Radičová: Viac ako rok pred voľbou prezidenta nebudem nikoho odporúčať

Iveta Radičová
Iveta Radičová (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Bývalá premiérka Iveta Radičová viac ako rok pred prezidentskými voľbami nebude odporúčať verejnosti žiadneho kandidáta. Napriek tomu sa rada stretne s Andrejom Kiskom a porozpráva mu napríklad o jej skúsenostiach z politiky i z prezidentskej kampane, pretože doteraz takúto možnosť nemala. Uviedla to dnes na margo Kiskovho výroku pre denník Sme, že by podporu Radičovej privítal.

"Z toho, čo viem o pánovi Kiskovi, mi je sympatické, že sa rozhodol do boja o prezidentský úrad vstúpiť s predstihom, lebo je to signál, že mu záleží na tom, aby ho občania mali šancu spoznať. Zároveň verím, že s rovnakými sympatiami i porozumením aj on prijme fakt, že viac ako rok pred termínom konania volieb nebudem voličom odporúčať žiadneho kandidáta, dokonca ani takého, ktorého by som poznala alebo poznám osobne," odkázala Radičová.
      
Na opakované výroky predstaviteľov SDKÚ-DS, že najlepším kandidátom by bola ona sama, odvetila, že si takýto postoj váži, lebo je zhodnotením jej pôsobenia vo vrcholovej politike. "Ale to je všetko, čo môžem v tomto momente povedať," dodala.
      
Kiska sa rozhodol kandidovať aj na základe výsledkov prieskumu agentúry Focus, ktorá zbierala údaje prvý októbrový týždeň. Prvé kolo volieb by na základe výsledkov vyhral premiér Robert Fico (Smer-SD) s 19,9 percentami, Kiska by skončil druhý so 17,1 percentami, Pavol Hrušovský (KDH) by získal 6,8 percenta. Ide o prvý prieskum, v ktorom agentúra vynechala Ivetu Radičovú. Kiska chcel poznať svoje šance práve v prípade, ak Radičová kandidovať nebude. Za svojím menom si nechal uviesť, že je zakladateľom charity Dobrý anjel. Prieskum si platil sám.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu