Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Prezidentský kandidát Kiska: Podpisy začneme zbierať od nového roka

Andrej Kiska
Andrej Kiska (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Prvý oficiálny prezidentský kandidát Andrej Kiska začne zbierať podpisy pre svoju kandidatúru od začiatku roka 2013.

"Podpisy začneme zbierať od nového roka. Samozrejme chceme výrazne prekročiť hranicu 15-tisíc vyzbieraných podpisov, ktorú ukladá zákon. Do nového roka plánujem zostaviť aj volebný tím, ktorý predstavím na tlačovej besede," uviedol Kiska.

Zopakoval, že o hlasy voličov v prezidentských voľbách sa bude uchádzať ako občiansky kandidát. Ak mu niektoré politické strany vyjadria podporu, prijme ju, bude sa však vždy riadiť podľa seba a komentovať ich, ak bude mať výhrady k ich činnosti. "Vždy sa budem rozhodovať na základe vlastného svedomia," konštatoval.

O Kiskovej kandidatúre dnes informoval denník Sme. Občiansky kandidát sa podľa denníka rozhodoval aj na základe prieskumu, ktorý si dal vypracovať agentúrou Focus. Vyplýva z neho, že šesťdesiat percent ľudí si za prezidenta želá niekoho mimo politiky, politika chce dvadsaťpäť percent. Kiska v prieskume porazil premiéra Roberta Fica v druhom kole o dve percentá. Ivetu Radičovú prieskum ako kandidátku neuvádzal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu