Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Radičovej exporadca Balázs založil médium: Vadí mu bulvár!

Marián Balázs a Iveta Radičová
Marián Balázs a Iveta Radičová (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Na Slovensku vznikol nový internetový magazín AM Report. Zakladajú ho bývalý katolícky kňaz a neskôr šéf poradcov premiérky Ivety Radičovej Marián Balázs a novinár, či bývalý hovorca prezidenta SR Ján Füle.

Ako povedal dnes Balázs, dôvodom jeho vzniku je kríza médií, povrchnosť a bulvarizovanie. „Existuje prázdny priestor medzi týždenníkom s veľmi obmedzene vyhranenými názormi pre ultrakonzervatívne čitateľské prostredie na jednej strane a bulvárnou ponukou na druhej strane. Medzi týmito pólmi nie je pre premýšľajúceho čitateľa nič," uviedol Balázs. Dôvodom vzniku magazínu je podľa Balázsa aj to, že viacerí autori v čase kádrovania zo strany viacerých médií nemajú priestor.

Cieľom zakladateľov je ponúknuť kvalitný magazín pre premýšľajúcich ľudí, vrátane mladej generácie. „Základná idea projektu je skĺbiť autorov, ktorí majú niečo za sebou, s mladými autormi spomedzi študentov médií, ktorým takto ponúkneme jedinečný priestor, na ktorom si môžu budovať profesijné meno a profilovať sa. Takýto projekt na Slovensku ešte doposiaľ nebol a ani nie je,“ povedal Balázs.

Podľa Balázsa budú v magazíne aj rubriky: Európa/Debata, Zo svetovej tlače. „Nemôžeme debatovať o Európe bez vnímania príspevkov do takejto debaty za našimi hranicami a bez vnímania toho, ako uvažujú o Európe a aké inšpirácie ponúkajú uznávaní myslitelia, sociológovia, filozofi, spisovatelia,“ povedal s tým, že žiadne periodikum neponúka programovo výber zo zahraničnej tlače – nie spravodajský, ale výber podnetných tém.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu