Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Slovensko je zachránené: Superdane, ktoré vyriešia všetky Ficove problémy!

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: SITA, isifa, )

BRATISLAVA – Šetrenie a ešte raz šetrenie! Ako v čase krízy dostať do štátnej pokladnice čo najviac peňazí? Zaručených receptov na zlepšenie finančnej situácie na Slovensku každým dňom pribúda. Naposledy Ficova vláda pobúrila verejnosť novou daňou na autá, ktorú motoristi pocítia na vlastnej koži už od októbra. Zdá sa tak, že vláda v zavádzaní daní mieni pokračovať. Objavujú sa už dokonca aj vtipy o možnosti zdaniť vzduch.

Inšpirovali sme sa preto zahraničím, kde podobné nezmyselné a za vlasy pritiahnuté zákony prijali už v minulosti a priniesli sme zopár vlastných návrhov na zdanenie. Vláda by si niektorý z nich mohla osvojiť a premietnuť do skutočného života!

Daň z obezity - DO
Prežitok, ktorý sa v dnešnej dobe „nenosí“.  Okrem toho, že kilá navyše neprospievajú zdraviu, zohnať nadrozmerné oblečenie je často ťažké. Bola by to tak služba spoločnosti. Ak by aj napriek tomu mal niekto potrebu zostať obézny, priplatí si. Výnimku by získali ľudia so zdravotnými problémami, ktorí svoj nárast váhy ovplyvniť nedokážu.

Daň z používania chodníkov - DPCH
Spravodlivosti je treba učiniť zadosť! Kým dnes za používanie ciest platia majitelia motorových vozidiel, netreba zabúdať ani na chodcov, ktorí zaťažujú zase chodníky. Výška dane by sa určovala podľa veľkosti nôh. Čím väčšia plocha dopadá na chodník, tým viac si priplatia. Špeciálnu daň navrhujeme za podpätky.

Slovensko je zachránené: Superdane,
Zobraziť galériu (6)


Daň zo smoly - DS
Patríte medzi tých, ktorí radi skúšajú šťastie? Daň zo smoly by vás mohla vyjsť draho. V prípade, že nevyhráte, nasleduje zdanenie. Každým nevydareným ťahom by ste si „zarobili“ na novú daň.

Daň z inteligencie - DI
Vaše IQ sa pohybuje nad slovenským priemerom? Plaťte a čím ich je viac, tým sa priamoúmerne zvyšujú aj poplatky. IQ body, ktoré by boli označené za nadpriemerné, by sa časom vykryštalizovali.

Daň z predaja marihuany – DPM
Zlegalizovanie predaja marihuany by viedlo k tomu, že díleri by sa ocitli v evidencii a museli by byť  nahlásení na ministerstve. Odvádzali by dane z príjmu. Ak by ich zadržala polícia, no dane by svedomito platili, prepustili by ich. Ak by si však túto povinnosť nesplnili, nasledovala by mastná pokuta. Niečo podobné funguje v americkom štáte Tennessee už od roku 2005.

Slovensko je zachránené: Superdane,
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: homebrewedtheology.com)


Daň z prostitúcie - DP
Tak toto by bola zlatá baňa! Bez sexu to jednoducho nejde, povedali si zrejme najmocnejší v Nemecku a v niektorých mestách zaviedli takzvanú daň zo sexu pre prostitútky na uliciach, v erotických kluboch či striptízových baroch. V Kolíne vstúpila do platnosti v roku 2004, pričom už v roku 2007 do mestskej kasy priniesla až 1,4 milióna eur. Za svoje služby prostitútky v baroch odvádzajú 150 eur mesačne. Ak pracujú na čiastočný úväzok, platia daň len za odrobený deň 6 eur. Rovnakú sumu si platia prostitútky postávajúce na uliciach. V automate zaplatia šesť eur a spokojne môžu šliapať ulice celú noc.

Daň za sociálne siete – DSS
Ak trávite veľa času na sociálnych sieťach, mali by ste problém. Naopak prospelo by to aj deťom, ktoré by sa konečne začali hýbať a trávili viac času na čerstvom vzduchu. V práci by sa opatreniu potešili predovšetkým zamestnávatelia.

Daň z opustenia republiky – DOR
Vydať sa za lepším životom v cudzine by ste si museli zaplatiť.

Slovensko je zachránené: Superdane,
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: profimedia.sk)


Daň z dovolenky – DD
Zaviedlo by sa tradičné pravidlo – čím drahšia dovolenka, tým vyššie poplatky. Ten najmenší by bol za dovolenku na Balatone.

Daň z kvalitných potravín – DKP
Nákupy bio potravín a kvalitnejších produktov by vás mohli vyjsť draho. Zdanili by sa.

Daň z nadmerného splachovania – DNS
Trikrát za deň a dosť, potrebné by bolo zaviesť limity a merače, aby sa zistilo, či je splachovanie nad stanovené limity. Každé ďalšie spláchnutie by bolo spoplatnené.

Daň za znečisťovanie ovzdušia cigaretami – DZOC
Bolo by nevyhnutné predplatiť si ročnú permanentku, ktorá by vás oprávňovala si zapáliť vo vyčlenených zónach. Vo vlastnom byte by bolo fajčenie povolené.

Daň za bezdetnosť – DB
Vypočítavý karierizmus by išiel bokom. Plodenie detí by prispelo k zlepšeniu stavu populácie. Ak by napriek tomu chceli jednotlivci zotrvať v tomto stave, platili by.

Novinka vo svete bazénov
Zobraziť galériu (6)


Daň z luxusu – DL
Vlastníte dom v lukratívnej časti mesta či obce? Bazén, jakuzzi, saunu, klimatizáciu? Máte tetovanie alebo piercing? Šľachteného psa alebo kona? Nedoplatili by ste sa.

Daň z ohňostroja
V čase, keď už sú ohňostroje pomaly na dennom poriadku najmä v období vianočných firemných večierkov, by sa hodilo zaviesť daň.

Daň za milodary – DM
Všetky v kostoloch vyzbierané peniaze z milodarov by prešli zdanením.

Daň za nevolenie vo voľbách – DNV

Daň z platenia daní – DPD

Napadá aj vám, čo by mohla slovenská vláda zdaniť? Píšte na tipy@topky.sk!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu