Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Vládne opatrenia pripravia o prácu až do 100 000 Slovákov

Ivan Štefanec
Ivan Štefanec (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Vládne opatrenia spočívajúce v už schválených zmenách v odvodoch, daniach či pripravované zmeny v Zákonníku práce (ZP) pripravia o prácu 80.000 až 100.000 Slovákov. "Odmietame tieto opatrenia," dôrazne dnes oznámil podpredseda opozičnej strany SDKÚ-DS Ivan Štefanec.

Podľa jeho kolegu Ľudovíta Kaníka je vládny Smer-SD v prípade zákonníka plný falošných sľubov, nemá totiž záujem na hospodárskom raste, konkurencieschopnosti a poklese nezamestnanosti. "ZP sa obráti proti zamestnancom, je to klinec do rakvy konkurencieschopnosti a akcelerátor nezamestnanosti," zdôraznil a upozornil na možné prepúšťania.

Práve pre tieto dôvody chce opozičná strana bojovať proti navrhovanému zneniu zákonníka, ktoré sa má v nasledujúcich hodinách začať prerokovávať v pléne Národnej rady SR. "Rozhodne sa o tom, či bude na Slovensku viac, alebo menej práce," avizoval šéf strany Pavol Frešo. SDKÚ-DS sa pokúsi aspoň pozmeňovacími návrhmi negatívne dosahy legislatívy zmierniť. Verí v ich podporu vládnymi poslancami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu