Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Hlina prežil peklo na dovolenke: Strom dopadol pár metrov od nás!

Alojz Hlina zažil na dovolenke peklo. Zobraziť galériu (5)
Alojz Hlina zažil na dovolenke peklo. (Zdroj: archív A. H. )

UMAG – Tak na túto dovolenku Alojz Hlina rozhodne nezabudne! Pohodu počas voľných dní, ktoré chcel poslanec Obyčajných ľudí stráviť so svojou rodinou v chorvátskom meste Umag, mu narušila extrémna búrka. Tá má totiž na svedomí okrem prívalových dažďov výpadok prúdu a takmer spôsobila tragédiu. Padnutý strom totiž dopadol len pár metrov od Hlinu a jeho rodiny.

V nedeľu sa v Chorvátsku strhlo hotové peklo.  Kým na niektorých miestach voda po prudkej prietrži mračien zaplavovala kempy a blesky spôsobovali požiare, inde lámal silný vietor dopravné značenia a stromy.

A práve vyčíňanie tohto druhu zažil na vlastnej koži Alojz Hlina so svojou rodinou. „Počas najväčšej búrky sme boli práve v kostole. Zrazu sa vypla elektrina. Bolo to naozaj strašidelné,“ spomína na svoj nepríjemný zážitok spred pár dní poslanec. Pri Hlinovcoch však museli stáť všetci svätí. „Na parkovisku padali stromy, aj kúsok od nás jeden padol. Chvalabohu sa nám nič nestalo,“ uviedol.

Strom, ktorý takmer dopadol na Hlinovcov.
Zobraziť galériu (5)
Strom, ktorý takmer dopadol na Hlinovcov.  (Zdroj: archív A. H. )


Do Umagu chodieva už dlhé roky, nič podobné však doteraz nezažil. „Chodievam sem už od mladého veku, keď sme s manželkou ešte neboli zosobášení. Ale nikdy predtým som podobnú skúsenosť nemal,“ tvrdí politik. Zároveň však dodal, že hneď vedľa miesta, kde padali stromy, je stanové mestečko, do ktorého sa v noci rútila sanitka.

Popadané stromy zavalili zaparkované autá.
Zobraziť galériu (5)
Popadané stromy zavalili zaparkované autá.  (Zdroj: archív A. H. )


Už v noci začali hasiči odstraňovať popadané stromy a Hlina len dúfa, že sa nikomu nič nestalo. „Ani z chorvátskych médií som nevypátral, či sa niekomu niečo stalo, tak snáď nie.“ Do Umagu však neplánuje prestať chodiť. Má na to miesto príjemné spomienky, ktoré prebijú desivý zážitok.

Silný vietor lámal stromy ako zápalky.
Zobraziť galériu (5)
Silný vietor lámal stromy ako zápalky.  (Zdroj: archív A. H. )
Hasiči začali s odstraňovaním popadaných stromov už v noci.
Zobraziť galériu (5)
Hasiči začali s odstraňovaním popadaných stromov už v noci.  (Zdroj: archív A. H. )

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu