Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Leto ešte nekončí: Teploty opäť vystúpia na 31 stupňov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Miroslav Vacula)

BRATISLAVA - Po teplotnom prepade, ktorý nás zasiahol cez víkend, sa bude počasie pomaličky vyjasňovať. Podľa predpovede Slovenského hydrometeorologického ústavu si juh západného a stredného Slovenska vo štvrtok opäť užije až 31 stupňov.

Dnes k nám bude prúdiť chladnejší vzduch od severozápadu, ktorý so sebou prinesie oblačné až zamračené počasie s ojedinelými prehánkami alebo občasným dažďom. Najvyššia denná teplota vystúpi na 20 až 25, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši okolo 18 stupňov. Očakáva sa prevažne severozápadný vietor 3 až 7 m/s, na juhozápade 4 až 9 m/s, miestami v nárazoch okolo 14 m/s.

V utorok bude jasno až polojasno. V noci pri prechodne zväčšenej oblačnosti ojedinele prehánky. Denná teplota sa má pohybovať v rozmedzí 19 až 24, v južnej polovici západného a stredného Slovenska okolo 26 stupňov.

V stredu opäť jasno až polojasno, cez deň prevažne polooblačno a ojedinele prehánky. Denná teplota dosiahne 21 až 26, v južnej polovici západného a stredného Slovenska okolo 28 stupňov. Má byť bezvetrie alebo slabý premenlivý vietor.

Štvrtkové počasie neprinesie žiadnu výraznú zmenu. Jasno až polojasno posunie hodnoty na teplomeri k 24 až 29 stupňom, v južnej polovici západného a stredného Slovenska až k 31 stupňom.

V piatok má byť oblačno až zamračené, vo východnej polovici územia prevažne polojasno. Miestami dážď alebo prehánky, a to najmä na západe. Ojedinele aj búrky. Denná teplota 20 až 25, vo východnej polovici územia 25 až 30 stupňov.

V sobotu teploty mierne klesnú na 21 až 26 stupňov. Bude oblačno až zamračené a na mnohých miestach dážď či prehánky. Rátať treba aj s ojedinelými búrkami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu