Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Z knižnice Vysokej školy sv. Alžbety zmizli spisy k štúdiu známych politikov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Stratu študijných spisov známych politikov z knižnice Vysokej školy zdravotníctva a sociálnej práce svätej Alžbety v Bratislave, ktoré medzičasom našli, prešetruje aj polícia. Bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrášková potvrdila, že v tejto súvislosti prijali 10. augusta trestné oznámenie a následne začali trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže.

„V prípade, že vyšetrovanie preukáže, že sa skutok nestal, alebo skutok nie je trestným činom, bude trestné stíhanie v zmysle ustanovení Trestného poriadku zastavené,“ uviedla dnes Hrášková.

Televízia TA3 pôvodne informovala, že z knižnice Vysokej školy zdravotníctva a sociálnej práce svätej Alžbety v Bratislave ukradol neznámy páchateľ spisy a ďalšie dokumenty, ktoré súvisia so štúdiom slovenských politikov. Televíziu na krádež upozornil anonym, informáciu potvrdil hovorca školy Ivan Bielik.

Podľa pôvodných informácií z knižnice školy údajne zmizol kompletný osobný spis bývalého ministra dopravy a predsedu KDH Jána Figeľa, chýbal spis exministerky Viery Tomanovej a neznámy páchateľ odcudzil aj návrh na udelenie titulu poslancovi za Smer-SD Mojmírovi Mamojkovi. Chýbal vraj i zväzok doktorandského konania poslankyne Jany Vaľovej. TA3 tiež informovala, že spisy ukradli 10. augusta, pričom dvere knižnice neboli poškodené.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu